0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON

Artrita

Tabel  Lista 

Desc

Tabel  Lista 

Desc

 

Artrita

Artrita este o afecţiune care afectează în general persoanele aflate în etate, însă ea poate apărea la orice vârstă. Este cunoscută şi sub numele de gută, fiind una dintre bolile cronice care afectează articulaţiile. Timp de mulţi ani se poate dezvolta insidios, fără niciun simptom, după care pot apărea brusc dureri insuportabile.

Guta poate fi o povară genetică sau rezultatul unui stil de viaţă necorespunzător. Cauza cea mai comună este metabolismul defectuos. Afectează întregul corp şi este cauzată de conţinutul prea ridicat de acid uric în sânge. Când încetează să se dizolve şi începe să se acumuleze şi cristalizeze în articulaţii,  răneşte ţesutul periarticular şi cauzează inflamaţie.

Afectează atât bărbaţii, cât şi femeile, însă bărbaţii se îmbolnăvesc mai repede, pe la 40 – 60 de ani. În schimb, la femei apare după vârsta de 65 de ani, deoarece hormonii feminini protejează împotriva efectelor dăunătoare ale unui nivel ridicat de uree.

Artrita poate fi o consecinţă a leucemiei, a bolii renale cronice, consumului de alcool şi droguri sau a dietelor de slăbit necorespunzătoare. De asemenea, poate apărea la persoane care suferă de diabet de tip II, hipertensiune arterială şi obezitate.

Este o boală care nu are tratament specific, însă se poate preveni, iar nutriţia joacă un rol împortant în acest scop. Un regim alimentar adecvat şi utilizarea suplimentelor alimentare poate reduce riscul de apariţie a bolii sau inhiba progresul acesteia.