0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON

Astmul

Tabel  Lista 

Desc

Tabel  Lista 

Desc

 

Astmul

Studiile arată:

„150 de milioane de persoane din UE suferă de alergii cronice, dintre care jumătate din cazuri nu au fost siagnosticate din cauza ignoranţei şi a lipsei de specialişti.

Peste 100 de milioane de europeni suferă de rinită alergică, iar 70 de milioane suferă de astm.

Peste 17 milioane de europeni suferă de alergii alimentare sau alte alergii severe care pun în pericol viaţa sau pot cauza şoc anafilactic.”

După cum puteţi vedea, prevalenţa astmului este foarte mare. Este una dintre cele mai comune boli cronice. Un fapt îngrijorător este că apare din ce în ce mai frecvent la copii. Bolile infecţioase respiratorii recurente şi predispoziţia genetică spre o varietate de reacţii alergice contribuie la apariţia astmului bronşic.

După cum se poate observa, cel mai frecvent astmul se datorează unei alergii. Poate fi cauzat de alregii la produse chimice, medicamente, păr de anumale, fum, polen, praf, conservanţi, poluarea aerului, etc. În plus, această boală poate fi cauzată şi de bronşită, oboseală, stres, atacuri de panică, hiperexcitabilitate sau hipoglicemie (cantitate mică de zahăr în sânge).

Este caracterizat de atacuri buşte de tuse şi dificultăţi de respiraţie, însoţit de respiraţie şuierătoare.

O dietă adecvată are un rol important în combaterea astmului.

Consumul de cafea, ceai, ciocolată şi alte produse psihoexcitante pot agrava simptomele bolii.

Persoanelor care suferă de astm le seet recomandat să întroducă în dietă produse de origine naturală, menite să combată şi să prevină această boală.