0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON

Ateroscleroza

Tabel  Lista 

Desc

Tabel  Lista 

Desc

 

Ateroscleroza

Una dintre cele mai comune boli cardiovasculare este ateroscleroza. Riscul den a dezvolta acestă boală creşte o dată cu vârsta. Alimentaţia precară, colesterolul ridicat, stresul, abuzul de anumite substanţe – sunt cei mai frecvenţi factori care favorizează dezvoltarea bolii, care netratată poate avea consecinţe foarte grave şi poate pune viaţa în pericol. Este una dintre bolile civilizaţiei şi se este responsabilă pentru o mulţime de decese din lume.

Fiecare organism este format dintr-o reţea de vase sanguine. Prin intermediul acesteia fluxul de sânge duce nutrienţii către organele vitale şi asigură buna funcţionare a întregului organism. Venele se contractă sau se dilată, astfel încât sângele să poată circula liber în toate organele. Atunci când în sânge este prezent prea mult colesterol rău, acesta se depune pe artere. Acest lucru are ca efect ridigizarea şi îngustarea vaselor de sânge – ateroscleroza. Procesul poate începe încă din adolescenţă.

Depozitele de colesterol se depun pe artere importante, impiedicând aprovizionarea cu sânge a creierului şi membrelor inferioare.

Simptomele şi efectele aterosclerozei

Ateroscleroza este o boală periculoasă şi una dintre cele mai comune boli ale sistemului circulator. Ne afectează inima, creierul, funcţia renală şi împiedică circulaţia normală a sângelui în membrele inferioare. Începe de cele mai multe ori insidios şi nevinovat, cei mai mulţi oameni ignorând simptomele.

Când începem să avem probleme cu memoria şi concentrarea, obosim mai repede, ne dor picioarele şi acuzăm dureri în piept, este semn că ceva nu este în regulă în organismul nostru. Aceste simptome nu trebuie subestimate, deoarece dacă nu este tratată la timp, ateroscleroza poate duce la infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale sau amputarea membrelor.

Pentru a evita această boală este bine să ne schimbăm obiceiurile alimentare care contribuie la apariţia depozitelor de colesterol pe artere şi să adoptăm un stil de viaţă sănătos încluzând în dietă alimente care elimină colesterolul.