0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON

Depresia

Tabel  Lista 

Desc

Tabel  Lista 

Desc

 

Depresia este o tulburare severă a dispoziţiei. Simptomele acesteia includ: stare generală de rău care persistă, simptome somatice, lentoare psihomotorie şi anxietate.

Depresia poate avea diferite intesităţi: uşoară, moderată şi severă. Această afecţiune se manifestă prin simptome precum lipsa interesului asupra activităţilor de zi cu zi, lipsa de bucurie asupra vieţii, insomnie sau hipersomnie, lentoare, oboseală, lipsa energiei, sentimente de vinovăţie, dificultăţi de concetrare şi gânduri suicidare.

Pentru mulţi oameni, depresia este un motiv de ruşine. Prin urmare, evită să meargă la medic pentru a primi tratament adecvat. Dacă nu este tratată, depresia se poate agrava.

Pe lângă gândirea pozitivă, alimentaţia joacă un rol foarte important în prevenirea şi combaterea depresiei. Alimentele care conţin aminoacidul triptofan sunt recomandate personelor care suferă de depresie. La nivelul creierului, triptofanul se transformă în serotonină şi melatonină. Serotonina este hormonul fericirii şi este responsabil de starea psihoemoţională, iar melatonina asigură un somn liniştit şi odihnitor.