0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON

Diabet

Tabel  Lista 

Desc

Tabel  Lista 

Desc

 

Diabetul este o boală metabolică, în care apare hiperglicemia, sau cantităţi mari de zahăr în sânge. Cauza diabetului este secreţia sau activitatea anormală a insulinei în organism.

Organismul unui diabetic nu este capabil să utilizeze zahărul în mod corespunzător. Zahărul se acumulează în exces în sânge, iar apoi trece în urină.

La ora actuală se vorbeşte despre o „epidemie de diabet” în lume. Se preconizează că în următorii 20 de ani numărul persoanelor cu diabet zaharat va creşte în mod considerabil.

Alimentaţia joacă un rol important în prevenirea acestei boli. De aceea este bine să avem grijă de sănătatea noastră până nu e prea târziu. În cazul în care această boală s-a instalat deja, este recomandat să folosiţi produse sigure pentru organism.

Cel mai dăunător aliment pentru un diabetic este zahărul procesat, care se găseşte în prăjituri, îngheţată, dulceţuri, sucuri şi alte deserturi dulci. Unele alimente trebuie consumate în cantităţi limitate, deoarece conţin carbohidraţi. Acestea sunt: pâinea, cartofii, pastele, orezul. De asemenea, este bine să evitaţi produsele lactate, deoarece acestea conţin lactoză (zahărul din lapte).