Retete, Noutati

3 retete rapide de budinca cu seminte de chia

Semintele de chia sunt unice! Sunt bogate în acizi grasi omega 3, calciu, fier, magneziu si au un continut foarte ridicat de fibre. Deci daca ai probleme cu digestia sau pur si simplu vrei un plus de nutrienti, adauga seminte de chia la micul dejun, în gustari sau în desert!

Baza oricarei retete cu seminte chia consta în urmatoarea formula: la 3 linguri de seminte de chia e necesara 1 cana de lichid, orice lichid. Semintele de chia se pot combina cu suc, lapte sau chiar apa.

Daca alegi lapte de cocos, rezultatul va fi unul super cremos si satios multumita carbohidratilor. Laptele de vaca este ideal pentru versiunea plina de proteine a budincii de chia. Laptele de migdale este perfect pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.

1. Budinca de ciocolata cu seminte de chia

Ingrediente:

3 linguri de seminte de chia

1 cana de lichid (apa, suc, lapte)

1 lingura îndulcitor (miere, sirop de artar, zahar etc)

1 lingura de cacao

Mod de preparare:

Dizolva o lingura de cacao în 2 linguri de apa fierbinte (ori lichidul ales de tine pentru aceasta reteta) si amesteca bine pentru a nu forma cocoloase.

Adauga 3 linguri de seminte de chia într-un recipient etans, adauga 1 lingura de îndulcitor (la alegere), cacaua si 1 cana de lichid.

Sigileaza recipientul si agita viguros.

Lasa la frigider pentru aproximativ 6-8 ore pâna când capata consistenta unei budinci si este gata de consum!

Budinca poate fi decorata cu capsuni si banane feliate si rezista la frigider pâna la 7 zile.

2. Budinca cu lapte de cocos si seminte de chia

Ingrediente:

3 linguri de seminte de chia

1 cana de lapte de cocos

1 lingura îndulcitor (miere, sirop de artar, zahar etc)

Mod de preparare:

Adauga 3 linguri de seminte de chia într-un recipient etans, 1 lingura de îndulcitor (la alegere) si 1 cana de lapte de cocos.

Sigileaza recipientul si agita viguros.

Lasa la frigider pentru aproximativ 6-8 ore pâna când capata consistenta unei budinci si este gata de consum!

Budinca poate fi decorata cu fructe, nuci si seminte si rezista la frigider pâna la 7 zile.

3. Budinca cu lapte de migdale si seminte de chia

Ingrediente:

3 linguri de seminte de chia

1 cana de lapte de migdale

1 lingura îndulcitor (miere, sirop de artar, zahar etc)

Extract de vanilie

Optional: unt de migdale

Mod de preparare:

Adauga 3 linguri, 3 linguri si jumatate de seminte de chia într-un recipient etans,  1 lingura de îndulcitor (la alegere), extract de vanilie, o cana de lapte de migdale si, pentru ca laptele de migdale nu este foarte cremos, poti adauga unt de migdale.

Sigileaza recipientul si agita viguros.

Lasa la frigider pentru aproximativ 6-8 ore pâna când capata consistenta unei budinci si este gata de consum!

Budinca poate fi decorata cu fructe de padure si rezista la frigider pâna la 7 zile.

Sursa: greenhealthycooking.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *