5 Deserturi inedite de post
5 Deserturi inedite de post
Am cules pentru voi 5 retete usoare si rapide de prajituri care cu siguranta va vor impresiona musafirii si va vor ajuta sa treceti mai usor de perioada postului.
1. Bilute cu migdale si amarant
Ingrediente (pentru 25 de bilute):
125 g pasta de caise
2 linguri Crema Choco-amaruie BIO/VEGANa sau crema de migdale BIO
20 migdale
2 linguri de amarant
2 linguri de seminte de cânepa
2 linguri de merisoare
¼ lingura de pulbere de vanilie bourbon
1 praf de sare
Pentru topping:
1 lingura amarant expandat
1 lingura de seminte de cânepa
1 lingura fulgi de nuca de cocos
1 lingura pulbere de cacao degresata
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele într-un mixer de înalta performanta pâna la obtinerea consistentei dorite. Masurati portiile cu o lingurita si formati-le în bile mici.
Daca nu este disponibil un mixer de înalta performanta: tocati migdalele si merisoarele cu un cutit. Apoi framântati bine toate ingredientele cu mâinile si formati bile mici. Dupa gust, bilutele se dau apoi prin amarant expandat, seminte de cânepa, fulgi de nuca de cocos sau pulbere de cacao.
2. Muffins cu caise
Ingrediente (pentru aproximativ 12 briose):
100 g margarina vegetala
80 g zahar de trestie Cristallino
1 pastaie de vanilie bourbon
100 g crema de cocos, migdale si curmale
150 g faina de spelta
2 lingurita praf de copt
1 lingura de scortisoara
1 vârf de sare
80 ml lapte de migdale
200 g caise proaspete
Pentru topping:
30 g migdale tocate
25 g fulgi de nuca de cocos
20 g fulgi de ovaz
60 g crema de cocos, migdale si curmale
1 lingura zahar de trestie
Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 180 ° C.
Pentru briose: se amesteca margarina, zaharul din trestie, pastaia de vanilie si crema de cocos, migdale si curmale pâna obtineti o crema. Apoi adaugati faina de spelta, praful de copt, scortisoara, sarea de mare si laptele de migdale, si amestecati-le pâna când sunt omogenizate.
Pentru topping:
Amestecati migdalele tocate si fulgii de nuca de cocos cu faina de ovaz si crema de cocos, migdale si curmale. Umpleti aluatul într-o tava pentru briose, adaugati caisele si presati aluatul în tava. În cele din urma, se presara cu toppingul de mai sus si se coace în 20-25 de minute pâna se rumenesc.
3. Gogosi vegane
Ingrediente (pentru 10-12 gogosi):
400 g faina tip 550
1 cub de drojdie proaspata sau 1 pachet de drojdie uscata
200 g lapte de soia
60 g margarina
50 g zahar de trestie
1 vârf de sare de mare
1 vârf de pudra de vanilie bourbon
Pentru umplere:
150 g dulceata de zmeura sau crema de ciocolata/alune
Mod de preparare:
Cerneti faina într-un castron mare si formati un gol în mijloc. Zdrobiti drojdia si adaugati-o în mijloc. Încalziti laptele de soia într-o cratita, topiti margarina în ea si dizolvati o lingurita de zahar. Se toarna un sfert din laptele încalzit în bol, se amesteca cu drojdia si se acopera cu putina faina. Acoperiti si lasati sa creasca într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute.
Apoi adaugati toate celelalte ingrediente în aluat si framântati cu amestecul de lapte ramas timp de aproximativ 5 minute pâna când obtineti un aluat care se desprinde de vas. Apoi, folositi-va mâinile pentru a face un aluat uniform, neted, care sa nu se lipeasca de degete. Acoperiti vasul cu aluat si lasati-l la crescut la loc cald aproximativ 50 de minute – pâna când volumul de aluat s-a dublat.
Apoi framântati puternic aluatul si, pe o suprafata de lucru unsa cu un pic de ulei, întindeti-l astfel încât sa obtineti un strat de aproximativ 2 cm înaltime. taiati cercuri cu un pahar cu diametrul de 7 cm. Acoperiti formele obtinute cu o cârpa si lasati sa se ridice din nou pentru aproximativ 25 de minute. Se încalzeste uleiul de prajit într-o cratita adânca la 140 – 150 ° C.
Oala trebuie umpluta cu ulei pâna la 10-15 cm înaltime. Pentru a verifica daca uleiul este suficient de fierbinte, pur si simplu introduceti capatul unei linguri de lemn în el: de îndata ce bulele se ridica pe lemn, grasimea este suficient de fierbinte. Asigurati-va ca uleiul nu este prea încins, în caz contrar, gogosile se vor întuneca rapid pe exterior, dar fara sa se coaca în interior. Deci, prajiti doar la foc mic pâna la mediu.
Gatiti gogoasele în ulei fierbinte în jur de 2 minute, întoarceti gogoasele si coaceti înca 2 minute. Asigurati-va din când în când pentru a nu le arde. Puneti gogoasele pe o farfurie tapetata cu hârtie de bucatarie si lasati-le sa se raceasca. Puneti dulceata sau crema de alune/ciocolata într-o punga de ornat (cum ar fi cea folosita pentru frisca). taiati usor gogosile pe margine si umple-le cu gem sau crema. Pudrati-le cu zahar si sunt gata de servire!
4. Mere coapte cu martipan si fructe uscate
Ingrediente (4 portii):
4 mere
50 g bucati de miez de nuca tocata fin
30 g stafide
30 g fulgi de nuca de cocos
2 lingurite de coaja de lamâie fara zahar
2 linguri de coaja de portocala fara zahar
4 curmale Deglet Nour, taiate în bucati mici
60 g Martipan miere, taiat în bucati mici
1 lingura zahar de cocos
1 vârf de pudra de vanilie bourbon
2 lingurite sirop din flori de nuca de cocos
4 linguri de suc de mere
Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 175 ° C.
Se spala merele, se taie aproximativ 1 cm în partea de sus, se scobesc putin. Amestecati toate ingredientele uscate într-un bol, apoi adaugati siropul de floare de nuca de cocos. Umpleti merele cu amestecul.
tapetati tava de copt cu hârtie de copt si puneti merele în tava. toarna o lingura de suc de mere peste fiecare mar, lasând sa curga putin peste coaja.
Coaceti merele la cuptor timp de 20 de minute. turnati pe deasupra putin sirop de floare de nuca de cocos si serviti fierbinte. De asemenea, are un gust minunat si cu înghetata.
5. tort pe baza de turmeric si nuca de cocos
Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 18 cm):
Pentru baza:
100 g de curmale fara sâmburi
60 g migdale
50 g unt de migdale
30 g quinoa integrala expandata
Ingrediente pentru topping:
400 g cartofi dulci
75 g iaurt de nuca de cocos
150 g îndulcitor pudra din curmale
1 lingura de scortisoara
1 lingurita turmeric
100 g merisoare
Ingrediente pentru glazura:
2 linguri de ulei de nuca de cocos
1 lingura de pasta de migdale
1 lingura pulbere de cacao degresata
2 lingurite îndulcitor pudra din curmale
Mod de preparare:
Pregatirea bazei:
Înmuiati curmalele pentru o ora. Amestecati curmalele curatate cu migdale si pasta de migdale. Apoi, adaugati quinoa expandata si apasati amestecul în tava.
topping preparat:
Cojiti cartofii dulci si puneti-I la fiert pâna când se înmoaie. Mixati cartofii si amestecati toate ingredientele (cu exceptia merisoarelor), urmând ca mai apoi sa încorporati merisoarele. Întindeti toppingul pe baza tortului si lasati sa se raceasca pentru aproximativ 2 ore.
Preparare glazura:
Se amesteca toate ingredientele, se adauga toppingul pe tort si se raceste din nou timp de aproximativ 30 de minute.
Sursa: rapunzel.de