Stil de viata sanatos

5 motive pentru care ar trebui sa bei sucuri proaspat stoarse

Majoritatea sucurilor pe care le cumparam de la magazin contin conservanti si sunt pasteurizate. Prin acest proces, multe dintre substantele nutritive sunt distruse. Sucurile de la magazin sunt de cele mai multe ori facute din concentrat diluat cu apa si la care s-au adugat cantitati uriase de zahar. Deci, nu ne mai ramâne decât sa bem suc preparat acasa. De ce? Iata câteva motive:

  1. Sucul proaspat stors ajunge în doar 15 minute în fluxul sanguin. Din acel moment, organismul poate utiliza substantele nutritive continute în suc, pentru a crea noi celule.
  2. Sucurile alcalinizeaza organismul, lucru extrem de important pentru cei care duc un stil de viata sedentar, sunt înconjurati de stres si se alimenteaza în mod traditional – pâine alba, cartofi, zahar, carne, lactate. Restabilirea unui nivel optim al ph-ului poate face minuni: îmbunatateste claritatea mentala. Mareste puterea de concentrare, ofera energie, îmbunatateste aspectul pielii.
  3. Sucurile proaspat stoarse curata organismul în anotimpul de primavara. Ideal este sa ne alegem o zi pe saptamâna în care sa bem doar sucuri proaspat stoarse de fructe si de legume, în functie de preferintele individuale.
  4. Fortifica sistemul imunitar. Sucul proaspat stors baut în mod regulat ne întareste organismul.
  5. Previn atacurile de „foame de lup” si previn îngrasarea din cauza îmbuibarii. Organismul ne anunta adesea câmd ne lipsesc vitamine, însa citim gresit semnalele lui si ne îndopam cu dulciuri, chips-uri si alte alimente nesanatoase. Cu siguranta ca daca îi vei da piueuri de fructe si sucuri, corpul va lua ce are nevoie si nu îti va mai cere sa manânci încontinuu.

Se recomanda sa se adauge seminte de chia în sucuri, deoarece au efect de satietate si întaresc parul si unghiile. Se recomanda copiilor si adolescentilor în perioada de crestere. Contin vitamine, minerale  si antioxidanti si sunt o sursa de proteine. Chia se recomanda diabeticilor, deoarece încetinesc absorbtia zaharului în sângesi regleaza glicemia. Protejeaza intestinele, acceelereaza metabolismul si scad nivelul de colesterol rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *