5 Retete cu seminte de canepa pe care le vei indragi
telemea de cânepa
Ingrediente:
1 conserva de 300 g naut
300 ml lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
50 g seminte decorticate de cânepa
20 g fulgi de drojdie inactiva
2 Lg zeama de lamâie
3 Lg agar-agar
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1.Se adauga semintele de cânepa si nautul în robotul de bucatarie.
2.Se pulseaza la viteza maxima pentru 3 min.
3.Se adauga 150 ml lapte de migdale, zeama de lamâie, fulgii de drojdie si sarea.
4.Se blenduiesc împreuna la viteza maxima pentru 1-2 minute.
5.Se amesteca 150 ml lapte de migdale cu agar-agar. Se adauga peste compozitia cu naut.
6.Se încalzeste la foc mic, amestecând încontinuu, pâna când se desprinde de pe marginea vasului.
7.Se pune compozitia într-un vas dreptunghiular si se da la rece pentru a se închega.
8.telemeaua de cânepa se pastreaza la rece timp de 5 zile.
telemeaua de cânepa este gata de savurat. Neaparat trebuie s-o încercati si voi!
toast cu Oua posate, Castraveti, Avocado si Seminte de Cânepa
Ingrediente:
2 felii de pâine toast/integrala
1 lingura ulei de cânepa simplu sau cu arome (chilli sau busuioc)
1 avocado
Sucul de la 1/2 lamâie
1 castravete
2/4 oua
1 l apa
Pentru decor:
20g fistic
1 lg. seminte de cânepa
Sare, piper si patrunjel
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare.
Între timp prajim 2 felii de pâine, pe care întindem apoi avocado stropit cu suc de lamâie pentru a nu se oxida.
Fierbe apa, apoi îndeparteaz-o de pe foc. Sparge oul si pune-l într-un castron. Apoi pune oul în apa.
truc: înainte de a pune oul în apa poti amesteca apa si pune oul în mijloc. Lasa-l 3 minute, apoi scoate-l cu ajutorul unei palete ca sa se poata scurge apa.
Pune oul peste feliile de avocado, adaugam ulei de cânepa si seminte de cânepa, asezonam cu sare, piper, patrunjel si câteva boabe de fistic.
toastul cu Oua posate, Castraveti, Avocado si Seminte de Cânepa este gata de savurat. Încearca si tu!
stiai ca:
3 linguri (30g) de seminte de cânepa îti ofera 10g de proteina, 1,8g de fibre, 2g de acid alfa-linoleic (AAL), 8g de acid linoleic (AL) si mai putin de 1g de carbohidrati. 2 linguri (15 ml) de ulei de cânepa ofera 2.5g de acid alfa-linoleic (AAL) si 7g de acid linoleic (AL).
Granola de cânepa
Ingrediente:
250 g fulgi de ovaz;
100 g seminte decorticate de cânepa;
50 g migdale;
50 g fistic;
40 g caise deshidratate;
30 g goji;
30 g merisoare;
30 g seminte de floarea soarelui;
30 g seminte de dovleac;
15 g seminte de susan;
15 g seminte de in;
15 g stafide;
10 g coaja de portocala;
90 ml sirop de artar bio.
Mod de preparare:
1.Se maruntesc fisticul si migdalele.
2.Se amesteca toate semintele, fructele uscate si oleaginoase împreuna. Se toarna peste ele siropul de artar si se presara coaja de portocala.
3.Se amesteca pâna se omogenizeaza.
4.Se întinde într-o tava tapetata cu foaie de copt. Se da la cuptorul preîncalzit la 160 grade pentru 20 min.
5.Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza într-un borcan de sticla. Granola de cânepa se conserva astfel pâna la 4 saptamâni.
trebuie sa încercati reteta Granola de cânepa. Este foarte gustoasa!
Paste cu parmezan, busuioc, seminte de cânepa si topping cu ulei din seminte de cânepa cu Busuioc/Usturoi
Ingrediente:
200 g paste tip penne colorate;
1-2 catei de usturoi;
2-3 linguri ulei de cânepa;
1 lingura ulei de masline;
1/2 lingurita oregano uscat;
Ardei iute dupa gust;
Un vârf cutit sare si piper proaspat macinat;
2 linguri parmezan ras;
1 lingura de seminte de cânepa.
Pentru platting:
Parmezan ras;
Frunze de busuioc sau patrunjel verde.
Mod de preparare:
Fierbem pastele în 2 l de apa cu sare conform timpului de preparare scris pe ambalaj, astfel încât la final sa avem paste al dente, perfecte ca textura si gust.
1.Se scot pastele, se scurg si se clatesc în apa rece. Într-un bol mare pune 50 ml de ulei de cânepa (simplu, cu chili, busuioc sau usturoi), 1-2 catei de usturoi tocati foarte marunt, sare, ardei iute (dupa gust) si piper proaspat. Când pastele sunt al dente, le scurgem si le adaugam în castron. Amestecam bine ingredientele, si asta e tot, prânzul e gata în 10-15 minute.
2.Între timp se curata usturoiul si se zdrobeste cu lama unui cutit. Într-o tigaie cu fund gros se încinge uleiul de masline si apoi adaugati usturoiul tocat si ardeiul curatat de seminte si tocat si rumeniti la foc mic (este foarte important sa nu se arda usturoiul) cca 2-3 min. Strecurati pastele si transferati-le în tigaie, amestecati bine, cât sa se acopere complet de uleiul aromat.
3.Se servesc cu parmezan si seminte de cânepa si se orneaza cu frunzulite de busuioc.
Savureaza Pastele cu parmezan, busuioc, seminte de cânepa si topping cu ulei din seminte de cânepa cu Busuioc/Usturoi împreuna cu cei dragi. Sunt delicioase!
tartar de Somon, Avocado si Seminte de Cânepa
Ingrediente:
150 gr file de somon
1 avocado copt, dar nu foarte moale
1 lingurita de mustar dulce
2 linguri ulei din seminte de cânepa
1 lingurita zeama de lamâie
1 lingura de seminte de cânepa
Mod de preparare:
Fileul de somon se taie fâsii lungi si se condimenteaza cu sare si piper negru (la nevoie, dupa gust) si se amesteca cu mustar.
Avocado se curata de coaja si se taie felii mici. Stropiti-l cu zeama de lamâie si apoi condimentati-l cu: ulei de cânepa, sare si piper negru.
Aranjare farfurie tartar de Somon, Avocado si Seminte de Cânepa:
În mijlocul farfuriei se aseaza în primul rând salata de avocado dupa care se adauga feliile de somon, în straturi egale. Se niveleaza cu lingura si se scoate forma. Se decoreaza cu seminte de cânepa.
tartarul de Somon, Avocado si Seminte de Cânepa este super simplu de preparat si incredibil de gustos! trebuie sa încercati!
Sursa: canah.ro