Retete

5 retete de mere coapte pe care trebuie sa le incerci

Pornind cu sezonul de toamna si pana la inceputul primaverii, merele coapte sunt desertul perfect. Usor de preparat si foarte versatile, se potrivesc in orice context. Fie ca este vorba despre masa de Craciun sau doar de o intrevedere cu prietenii, o reteta de mere coapte nu va da niciodata gres.

Iata top 5 retete de mere coapte pe care sa le prepari atunci cand ti-e pofta de ceva dulce, de sezon.

  1. Mere coapte cu ciocolata

Ingrediente:

Spalam bine merele si le scobim pentru a face loc umpluturii. Este foarte important sa nu arunci miezul extras pentru ca va urma sa fie adaugat la umplutura.

Amestecam intr-un bol separat semintele si ful­­gii de ovaz, portocala taiata cubulete, fulgii de ciocolata, miezul merelor, 1 lingura de gem si 1 lingurita de scortisoara.

Adaugam in fiecare mar o cantitate potrivita de umplutura si punem capacelul deasupra. Le punem la cuptorul preincalzit atat timp cat au nevoie pentru a deveni moi. Le puteti verifica cu o scobitoare.

Dupa ce s-au copt, le lasam 10 minute la temperatura camerei si mai adaugam deasupra niste topping de ciocolata.

  1. Mere coapte cu scortisoara, stafide si nuca

Ingrediente

Alegeti merele din soiul dvs. preferat, taiati-le partea de sus ca pe un capacel si scobiti putin interiorul cu o lingurita, atat cat sa incapa umplutura, dar sa ramana si peretii merelor suficient de grosi.

Amestecati nuca cu stafidele, jumatate din cantitatea de unt sau gem, zaharul, vanilia si pudra de scortisoara, pana obtineti un soi de pasta. Umpleti merele si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mai adaugati o lingura de unt sau gem deasupra, apoi pune-ti capacelele si bagati-le la cuptor

  1. Mere coapte in sos acrisor cu fulgi de ovaz

Ingrediente:

Adaugam ingredientele intr-un bol cu exceptia amidonului alimentar si a sucului de lamaie, si le amestecam. Punem cate o lingura de umplutura peste fiecare jumatate de mar. Amestecati apa cu amidonul alimentar si sucul de lamaie apoi turnati amestecul peste mere. Lasati merele la cuptor timp de 25 de minute pana se rumenesc si pana se omogenizeaza putin sosul. Daca sosul incepe sa se arda, mai adaugati putina apa in tava.

  1. Mere coapte cu nuci

Ingrediente:

Spalati bine merele, iar daca e cazul, le puteti si decoji. incercati sa le scobiti astfel incat sa scoateti samburii, dar sa nu se strapunga la baza. Amestecati dulceata cu fulgii de migdale si/sau cu nuca.

Adaugati in fiecare mar cate o lingurita de unt cu un praf de zahar, dupa care adaugati umplutura rezultata din dulceata si fulgii de nuci. Asezati merele in tava si bagati-le in cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 25-30 de minute.

  1. Mere coapte cu stafide si scortisoara

Ingrediente:

Pregatiti merele pentru a fi umplute, iar intr-un bol amestecati stafidele cu nucile, scortisoara, un praf de anason stelat (optional) si doua linguri de zahar brun.

Umpleti merele si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. taiati untul rece in cubulete si asezati-le deasupra fiecarui mar. Dati la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand devin moi la atingere.

Dupa ce ati scos merele de la cuptor,  puteti presara nuca macinata deasupra si cate o lingura de miere, iar daca va place si aveti la indemana, le puteti servi cu cate o cupa de inghetata langa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *