Stil de viata sanatos

7 motive pentru care ar trebui sa folosesti ulei de cocos

Nucile de cocos sunt unele dintre cele mai pretioase daruri de la natura si se folosesc atât în produsele cosmetice, cât si la gatit. Un lucru foarte interesant este faptul ca uleiul de cocos este foarte eficient atunci când vrei sa scapi de kilogramele în plus. Iata de ce acest produs nu ar trebui sa îti lipseasca din casa:

ulei de cocos

1. trigliceridele cu lant mediu din uleiul de cocos sunt metabolizate foarte repede si se transforma în energie. Datorita acestui lucru, uleiul de cocos nu se depune sub forma de grasime corporala.
2. Acidul lauric din laptele matern si… din uleiul de cocos are efect puternic antibacterian si antiviral. Efectiv, acesta distruge microorganismele periculoase si, în plus, grabeste videcarea ranilor si atenueaza efectele neplacute ale întepaturilor de insecte.
3. Uleiul de cocos este un antibiotic natural si, ce e cel mai important, nu distruge microflora bacteriana a corpului.
4. Uleiul de cocos contine acizi grasi esentiali care au efecte pozitive asupra sistemului circulator si a inimii. Se recomanda în special persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol LDL, deoarece uleiul de cocos are proprietatea de a reduce în mod semnificativ valorile acestuia.
5. Hidrateaza pielea în profunzime. Gata cu pielea aspra si uscata! Uleiul de cocos creeaza pe suprafata pielii o pelicula protectoare si are un parfum minunat!
6. Repara parul deteriorat. Probabil ca niciun produs nu regenereaza parul la fel de bine ca uleiul de cocos. Componentele uleiului patrund în firul de par, regenerându-l si hidratându-l în profunzime.
7. Este ideal pentru gatit deoarece are un punct de ardere foarte ridicat, ceea ce înseamna ca nu se descompune în substante toxice atunci când este supus unor temperaturi ridicate. În plus, se potriveste de minune la deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *