Agar 100 g DeliFOOD

Producator: DeliFOOD

| Pretul include TVA |

Cod: delifood021
Producator: DeliFOOD
Cod: delifood021

Prețul inițial a fost: 21,30 lei.Prețul curent este: 18,00 lei.

355 în stoc

355 în stoc

Comanda telefonic (Luni-Vineri: 08:00-16:30)

TRANSPORT GRATUIT la plata cu cardul, pentru comenzile peste 69 lei! Pentru comenzile sub 69 lei, transportul costă doar 14.9 lei

Cumpără produse de minim 150 de lei și primești Arahide 50g CADOU!

Consulta pagina Ofertele Lunii pentru reducerile din luna aceasta

Descriere Agar 100 g DeliFOOD

Descriere

Agar 100 g DeliFOOD

Agarul este cunoscut în primul rând pentru proprietățile sale de gelifiere. Din acest motiv, este utilizat în industria alimentară și farmaceutică. De asemenea, este folosit în laboratoare ca o componentă care combină nutrienții pentru bacterii și ciuperci. Este o substanta de origine vegetala, motiv pentru care este apreciata de vegani.

Agarul este un substitut excelent pentru gelatina clasică, folosită în industria alimentară. Acesta este de origine vegetală – din alge, inodor și fără gust.

Cum se folosește agarul?

Agarul se dizolvă într-o cantitate mică de apă rece și se pune la fiert timp de câteva minute. Se adaugă la jeleuri de fructe și deserturi. Pentru gemuri, jeleuri și dulceață se utilizează o doză de maxim 10g de agar pe kg de produs finit.

Țara de proveniență: Spania

*Țara de proveniență poate să difere în funcție de lot.

Produsul poate conține urme de: gluten, arahide, fructe oleaginoase, semințe de susan și produse derivate.

 

Agarul îngrașă?

Agarul este un produs cu conținut scăzut de calorii și se caracterizează și printr-un conținut ridicat de fibre, care se umflă în stomac și dă efect de sațietate. Prin urmare, poate fi utilizat în timpul unei diete reducătoare. O linguriță din această substanță gelificantă are doar 9 calorii, iar întregul pachet (100 de grame) are aproximativ 170 de calorii.
Agar – agar, spre deosebire de gelatina tradițională, are proprietăți precum lipsa de miros, culoare și gust, eficiență ridicată și ușor de depozitat.

Din ce este făcut agar-ul?

Agarul, numit și „gelatina de mare”, este un produs natural de origine vegetală, potrivit pentru vegani. A fost descoperit pentru prima dată în 1658 de un japonez care a pregătit supă din alge roșii și le-a descoperit proprietățile gelificante.

Agarul se obține în principal în largul coastei Japoniei din alge marine – alge roșii (Rhodophyta). Datorită interesului din ce în ce mai mare pentru această substanță, plantații subacvatice de agar sunt înființate și în alte zone. Acest tip de alge are substanțe speciale în pereții săi celulari care împiedică uscarea acestora. Extracția este destul de complicată deoarece algele se găsesc la o adâncime de aproximativ 30 de metri. Următoarea etapă este procesul de obținere a substanței gelificante, care include uscarea, curățarea, fierberea și congelarea. Scopul este de a elimina sarea și apa. Toate activitățile se repetă de mai multe ori. Producția anuală de agar este de câteva milioane de tone.

Ce miros are agar-ului? 

De regulă, este inodor, dar uneori poate avea un miros ușor, specific. De obicei este disponibil sub formă de pulbere, dar poate fi achiziționat și sub formă de fulgi, fibre și granule. Devine galben deschis sau chiar portocaliu. Totul depinde de gradul de puritate. După dizolvarea în apă obținem o soluție gelatinoasă, incoloră, neutră la gust. Se folosește la prepararea deserturilor, jeleurilor si gemurilor. În industria alimentară este marcat cu simbolul E406. Agar este folosit și în cosmetică. Se foloseste la producerea cremelor și maștilor, le mărește aderența și faciliteaza aplicarea.

Ce să folosiți în loc de agar? Gelatina sau poate pectina?

Mulți oameni întreabă dacă agar-ul este același cu gelatina. Îndeplinește aceeași funcție. Este un înlocuitor al gelatinei, recomandat mai ales persoanelor care nu doresc sau nu o pot mânca din motive de sănătate. Gelatina este, de asemenea, un produs natural, dar de origine animală. Este făcut din colagen, care se găsește în pielea, oasele și cartilajele animalelor. Prin urmare, nu este potrivit pentru vegetarieni și vegani. Spre deosebire de agar, are și un gust caracteristic care se simte în preparate. Substanțele de gelifiere vegetală care sunt o alternativă la gelatină sunt agarul, pectina (care se găsește în mod natural, de exemplu, în mere, caise și morcovi) și caragenanul (mușchi irlandez).

Este agar nociv?

Datorită faptului că este un produs de origine vegetală, utilizarea lui este sigură. A fost aprobat pentru utilizare în industria alimentară de către Uniunea Europeană. În general, nu provoacă alergii. Reacțiile alergice sunt foarte rare. Conține cantități mari de fibre, care se umflă în stomac, astfel încât poate susține procesul de slăbire. Agarul este o sursă de multe vitamine și minerale. Acesta oferă organismului nostru, printre altele: vitaminele E, K și acid folic.

De ce nu se întărește agar-ul?

Durează doar câteva minute pentru ca agar-ul să înceapă să se întărească. Dacă acest lucru nu se întâmplă, motivul constă probabil în aditivii care sunt un ingredient al preparatului preparat. Agar nu-i place compania spanacului și fructelor, cum ar fi piersici, mango, kiwi, papaya, ananas, smochine. De asemenea, ar trebui să vă amintiți să nu amestecați lichidul în timp ce se întărește și să nu mutați vasul în care se află. Acest lucru poate duce la separarea agarului și a apei, ceea ce afectează și consistența vasului.

Funcția „gelatinei de mare” în alimente

Agar are proprietăți de gelificare de câteva ori mai puternice decât gelatina. Prin urmare, este adesea folosit în industria alimentară. Aparține grupului de alimente sănătoase. Este folosit pentru a produce băuturi din lapte nefermentat, dulcețuri, jeleuri, sosuri, prăjituri și ciocolată (previne uscarea acestora). Acționează ca un agent de îngroșare, stabilizator și emulgator. Poate fi folosit atât în ​​soluții acide, cât și în soluții bazice. În primul, gelul este puțin mai slab. Marele său avantaj este versatilitatea sa, nu conferă nicio aromă produselor și este ușor de vopsit în diverse culori.

Informații suplimentare
Greutate 0,1 kg
Producatori

Produse Bio

Nu

Recenzii Clienti

0 recenzii
0
0
0
0
0

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Disclaimer

*Oferte valabile în limita stocului disponibil!
* Biosano.ro nu susține existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil de viață sănătos, iar suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată.

* Rețineți că doar un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și vă va ajuta să vă mențineți în formă.
* De asemenea, toate informațiile din site sunt publicate cu rol informativ și nu trebuie să înlocuiască sfaturile, prescripțiile medicului sau a specialistului în nutriție. De aceea, înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră.
* Țineți cont că suntem diferiți, iar efectele unui produs, pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, stare de sănătate, vârstă și alți factori.
* Vă încurajăm să trăiți sănătos, să adoptați un stil de viață armonios, cu o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cu activitate fizică și atitudine pozitivă. Cu siguranță rezultatele eforturilor dumneavostră de menținere a sănătății vor da roade.

Produse vizualizate recent