Retete

Agarul – inlocuitor natural si vegetal al gelatinei

     Agarul este produs din alge rosii din largul coastei Japoniei. Este disponibil sub forma de pulbere. Este un îlocuitor natural, sanatos si fara calorii a gelatinei de origine animala.

     Aceasta alga este cunoscuta de secole, însa europenii au descoperit-o recent. Este un aliment natural care a devenit foarte popular în ultima perioada. Este ideal pentru vegani si vegetarieni care nu folosesc gelatina din cauza originii sale.

     Proprietati:

  • Este gelifiant
  • Contine calciu si fier si vitaminele B6, E si K
  • Sprijina activitatea sistemului digestiv
  • Este sigur pentru stomac
  • Ofera senzatia de satietate
  • Curata organismul de toxine
  • Contine fibre, acid folic si omega-3
  • Este inodor si insipid

     Cum se foloseste?

     Ca gelatina, se dizolva în apa si se fierbe 10 minute. Agarul are un gust neutru. Se topeste numai la temperaturi de 85 – 90° C. Se solidifica la temperatura camerei, mai repede decât gelatina. Agarul poate fi topit din nou si apoi solidificat, fara a-si pierde proprietatile.

     Consistenta lui este moale si elastica, asadar poate fi folosit cu încredere la jeleuri.

 

Salveaza