Agarul – inlocuitor natural si vegetal al gelatinei
Agarul este produs din alge rosii din largul coastei Japoniei. Este disponibil sub forma de pulbere. Este un îlocuitor natural, sanatos si fara calorii a gelatinei de origine animala.
Aceasta alga este cunoscuta de secole, însa europenii au descoperit-o recent. Este un aliment natural care a devenit foarte popular în ultima perioada. Este ideal pentru vegani si vegetarieni care nu folosesc gelatina din cauza originii sale.
Proprietati:
- Este gelifiant
- Contine calciu si fier si vitaminele B6, E si K
- Sprijina activitatea sistemului digestiv
- Este sigur pentru stomac
- Ofera senzatia de satietate
- Curata organismul de toxine
- Contine fibre, acid folic si omega-3
- Este inodor si insipid
Cum se foloseste?
Ca gelatina, se dizolva în apa si se fierbe 10 minute. Agarul are un gust neutru. Se topeste numai la temperaturi de 85 – 90° C. Se solidifica la temperatura camerei, mai repede decât gelatina. Agarul poate fi topit din nou si apoi solidificat, fara a-si pierde proprietatile.
Consistenta lui este moale si elastica, asadar poate fi folosit cu încredere la jeleuri.