Retete

Agarul – inlocuitor natural si vegetal al gelatinei

     Agarul este produs din alge rosii din largul coastei Japoniei. Este disponibil sub forma de pulbere. Este un îlocuitor natural, sanatos si fara calorii a gelatinei de origine animala.

     Aceasta alga este cunoscuta de secole, însa europenii au descoperit-o recent. Este un aliment natural care a devenit foarte popular în ultima perioada. Este ideal pentru vegani si vegetarieni care nu folosesc gelatina din cauza originii sale.

     Proprietati:

  • Este gelifiant
  • Contine calciu si fier si vitaminele B6, E si K
  • Sprijina activitatea sistemului digestiv
  • Este sigur pentru stomac
  • Ofera senzatia de satietate
  • Curata organismul de toxine
  • Contine fibre, acid folic si omega-3
  • Este inodor si insipid

     Cum se foloseste?

     Ca gelatina, se dizolva în apa si se fierbe 10 minute. Agarul are un gust neutru. Se topeste numai la temperaturi de 85 – 90° C. Se solidifica la temperatura camerei, mai repede decât gelatina. Agarul poate fi topit din nou si apoi solidificat, fara a-si pierde proprietatile.

     Consistenta lui este moale si elastica, asadar poate fi folosit cu încredere la jeleuri.

 

Salveaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *