Anason stelat 40g Solaris

Producator: Solaris

| Pretul include TVA |

Cod: anason-stelat-solaris
Producator: Solaris
Cod: anason-stelat-solaris
(O recenzii)

Produse Alimentare > Condimente, Produse Alimentare, Produse de post

14,04 lei

Stoc Limitat

Stoc Limitat

Comanda telefonic (Luni-Vineri: 08:00-16:30)

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile peste 149 lei! Pentru comenzile sub 149 lei, transportul costă doar 14.9 lei

Cumpără produse de minim 150 de lei și primești Arahide 50g CADOU!

Consulta pagina Ofertele Lunii pentru reducerile din luna aceasta

Descriere Anason stelat 40g Solaris

Descriere

Tot ce ar fi bine sa stii despre anasonul stelat:

Aroma dulce, usor picanta, parfumul exotic si o nota de lemn dulce te invita sa descoperi un condiment cald din universul fascinant al condimentelor  anasonul stelat.

Anasonul stelat este fructul unui arbore vesnic verde (Illicium verum) din familia Schisandraceae, un arbore ce apartine florei specifice din sudul Chinei si nordul Vietnamului, având o înaltime medie de 8-10 metri. Floarea de anason este alb-galbuie sau rosie (în functie de varietate), iar fructul are forma unei stele de culoare maro-roscat, cu 8-12 vârfuri (foliculi), ca niste pastai, care contin în interiorul lor câte o samânta de anason. De regula, fructele sunt recoltate manual si sunt lasate sa se usuce la soare înainte de a fi comercializate.

Desi sunt adeseori confundate din pricina denumirii si a unei asemanari în ceea ce priveste aroma, anasonul stelat si anasonul (Pimpinella anisum) sunt plante distincte, care nu sunt înrudite. Anasonul stelat are o aroma mai intensa, mai profunda si mai picanta decât anasonul.

Istoria anasonului stelat ne dezvaluie faptul ca medicina traditionala chineza a apreciat de sute de ani virtutile terapeutice ale anasonului, acesta fiind considerat un remediu eficient pentru diverse tulburari si afectiuni. Conform unor surse, anasonul stelat a fost adus în Europa în secolul al XVI-lea de catre navigatorul englez Sir Thomas Cavendish.

Desi este un condiment specific gastronomiei asiatice (regasit mai ales în amestecul de condimente chinezesc denumit „5 Arome”), anasonul stelat a început sa creasca în popularitate si în Occident si, îndeosebi în Europa, fiind utilizat mai ales pentru aromatizarea produselor de patiserie si a deserturilor festive pregatite în timpul sarbatorilor de iarna.

Proprietatile anasonului stelat: 

Anasonul stelat contine proteine, carbohidrati, fibre si lipide (inclusiv uleiuri volatile), vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C) si minerale (fier, mangan, calciu, cupru, fosfor, magneziu, potasiu, zinc).

De asemenea, este bogat în compusi bioactivi si fitonutrienti, în special flavonoide si polifenoli cu actiune antioxidanta puternica. Printre acesti compusi care confera proprietati terapeutice importante, regasim:

anetol, linalol, limonene – compusi ai uleiului esential
acid shikimic, acid galic
quercitina
aldehide anisice

Compusii bioactivi, precum si oligoelementele mentionate mai sus, confera anasonului stelat urmatoarele proprietati terapeutice:

  • antioxidant
  • antimicrobian
  • antiinflamator
  • antiviral
  • expectorant/ secretolitic (scade secretiile bronsice)
  • antispasmodic
  • antifungic
  • gastroprotector
  • carminativ
  • estrogenic
  • sedativ
  • antidepresiv

Toate aceste proprietati recomanda anasonul ca un ingredient cu multiple beneficii asupra sanatatii, fie ca vorbim de uz intern ori uz extern. Te invitam sa le descoperi împreuna cu noi!

 

Beneficiile utilizarii anasonului stelat:

Anasonul stelat nu este doar un condiment aromatizant, ci si un ingredient apreciat de mii de ani de medicina chineza traditionala ca detinând numeroase efecte benfice, contribuind la mentinerea sau redobândirea starii de sanatate. Iata care sunt aceste beneficii:

  • contribuie la tratarea infectiilor virale – aceasta actiune terapeutica se datoreaza continutului de acid shikimic, un compus cu proprietati antivirale eficiente. Datorita acestei proprietati, acidul shikimic este unul dintre principalele ingrediente active ale medicamentului Oseltamivir (Tamiflu). Atât semintele de anason stelat, cât si uleiul de anason stelat sunt o sursa naturala, fara efecte adverse, de acid shikimic, un acid considerat eficient în tratarea unor simptome specifice gripei, racelii, bronsitei (fluidizeaza secretiile bronsice prin proprietatea expectoranta a anasonului), dar si a altor infectii virale precum infectia cu herpes simplex 1.
  • contribuie la tratarea infectiilor fungice – anetolul (flavonoid responsabil pentru gustul specific al anasonului si pentru proprietatile antifungice), precum si linalolul pot suprima biofilul si formarea peretelui celular al infectiilor fungice. Este util în candida.
  • inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene – unele cercetari au evidentiat eficienta extractului de anason stelat împotriva unor bacterii daunatoare, rezistente la antibiotice, ce pot genera o varietate de boli. Unele studii au aratat ca unii compusi bioactivi ai anasonului stelat ar putea fi eficienti în tratarea infectiilor tractului urinar si a infectiilor cu E.coli.
  • întareste sistemul imunitar – acidul shikimic, quercitina si substantele antioxidante actioneaza în sensul întaririi sistemului imunitar, anasonul putând fi considerat un bun profilactic împotriva îmbolnavirilor de diverse afectiuni.
  • sustine buna functionare a sistemului digestiv – anasonul stelat stimuleaza digestia, elimina balonarea, gazele intestinale si disconfortul abdominal asociat balonarii, constipatiei si colicilor. Poate trata indigestia, dispepsia.
  • stimuleaza lactatia – anumite substante din compozitia anasonului stelat au proprietati galactogene, stimuleaza secretia de lapte matern. Recomandam consultarea medicului înainte de a consuma ceai de anason pentru stimularea lactatiei, pentru un un sfat avizat si un dozaj particularizat.
  • stimuleaza apetitul  indicat în anorexie.
  • amelioreaza simptomele menopauzei – compusul anetol mimeaza proprietatile estrogenului si poate diminua unele simptome ale menopauzei. Conform unor studii, condimentele ce contin anetol (anason stelat, anason si fenicul) au redus cu 75% bufeurile în cazul a 72 de persoane.
  • diminueaza durerile (articulare si musculare, durerile de gât, migrenele) – prin intermediul proprietatilor antiinflamatorii.

 

Metode de consum ale anasonului stelat:

Esti curios/curioasa cum te poti bucura de micuta stea aromata de anason? Sunt mai multe modalitati în care poti utiliza anasonul stelat, în functie de scopul pentru care decizi sa îl consumi. Recomandam achizitionarea anasonului întreg întrucât îsi pastreaza aroma timp mai îndelungat decât cel macinat, astfel încât vei plati un pret mic pentru un produs pe care îl vei folosi cu placere mult timp de acum înainte. Poti folosi pentru unele retete si anason macinat, pe care îl poti macina chiar tu (daca dispui de o râsnita buna),  având grija sa îl folosesti cât mai repede pentru a nu-si pierde aroma.

Anasonul poate fi folosit întreg sau se pot folosi doar semintele acestuia, fie ele întregi sau macinate, în scop culinar, într-o multime de preparate dulci si sarate, precum si la unele bauturi. Învelisul anasonului nu se consuma însa, putând fi scos din mâncarea/desertul/bautura în care a fost adaugat pentru aromatizare.

Pentru a beneficia de cât mai multe dintre efectele de mai sus si în special pentru îmbunatatirea digestiei, eliminarea gazelor si a disconfortului abdominal sau pentru ameliorarea unor dureri poti sa mesteci (asa cum recomanda medicina chineza si cea ayurvedica) timp de câteva minute 1-2 seminte de anason (cât mai proaspete, pentru a fi mai moi) pe care le vei scoate înainte din foliculii sai. De asemenea, poti pregati un ceai (macerat la rece sau infuzie) de anason stelat, în care poti adauga (optional, daca doresti) si fenicul, un vârf de scortisoara si unul de ghimbir si vei obtine nu doar un ceai delicios si aromat, ci si terapeutic.

Anasonul face parte din celebrul amestec de condimente chinezesc, numit „5 arome” (Five Spices) si contine pe lânga anason, piper de Sichuan, cuisoare, fenicul, cassia (scortisoara chinezeasca) si a fost conceput initial în dorinta de a aduna 5 gusturi diferite într-un singur preparat. Este un ingredient popular în bucataria asiatica, în special în China si Vietnam, dar si în Thailanda, Malaezia, India.

Anasonul stelat este un ingredient atât de delicios si versatil, încât îti poti lasa imaginatia si creativitatea sa zboare pentru a pregati cele mai gustoase preparate. Îti sugeram în continuare unele idei în care îl poti folosi sau unele produse care contin deja anason stelat.

deserturi festive – turta dulcefursecuriprajituri specifice Craciunului;
diverse preparate dulci – placinta cu mere, placinta cu dovleac, bomboane, briosebudinciorez cu lapte, mere coapte;
siropuri, gem, dulceatacompot;
preparate asiatice ce au la baza carne de puirata sau porc;
supe – supa vietnameza cu taitei „Pho”;
baturi alcoolice – lichior de anason („Sambuca” sau „Aniset”), vin fiertabsinth de anason;
alte bauturi – masala chai (ceai indian), cafeaciocolata caldaceai cu gheata thailandez;
diverse sosuri si dressing-uri – sosuri dulci-acrisoare (sos de rosiisos indian chutney).

În functie de preparat, foloseste anasonul stelat întreg sau rupe una sau mai multe „petale” si foloseste semintele ori adauga pulbere de anason stelat macinat preparatelor care necesita aceasta. Este suficienta o cantitate mica de anason stelat întrucât aroma sa este intensa.

Daca nu ai mai folosit pâna acum anason stelat, speram ca nu vei ezita sa îl încerci!

 

Contraindicatii si precautii:

Folosit în doze moderate, în scop alimentar mai ales, anasonul stelat prezinta o multitudine de beneficii si niciun efect advers. Cu toate acestea, exista anumite situatii în care este contraindicat, precum si unele cazuri pentru care sunt recomandate precautii. Iata care sunt acestea:

alergie la anason stelat sau la unii compusi ai acestuia (de exemplu, anetol);
gastritaulcer (în special duodenal), enterocolita – anasonul stelat creste nivelul de aciditate la nivelul stomacului, stimulând anumite secretii care pot agrava simptomele afectiunilor enumerate;
sensibilitate/dereglari hormonale – efectul estrogenic al anasonului stelat nu este compatibil cu unele probleme hormonale, precum si unele afectiuni cum sunt: cancerul la sân, cancerul uterin, cancerul ovarian, fibromul uterin, endometrioza.

Precautiile se adreseaza în special pentru:

copiii mici – din pricina faptului ca uneori, anasonul stelat este combinat/înlocuit cu o varietate japoneza necomestibila si toxica de anason (Illicium anisatum), se recomanda a se achizitiona anason stelat din surse de încredere si a nu se administra copiilor mici. Consumului de anason japonez poate conduce la urmatoarele simptome: convulsii, halucinatii si greata.
femeile aflate în perioada menstruatiei – anasonul are un efect emenagog si estrogenic, care favorizeaza menstruatia si poate amplifica hemoragia.

 

În toate cazurile de mai sus, precum si în cazul altor afectiuni/boli, precum si al administrarii unor tratamente, în special alopate, recomandam consultarea medicului de specialitate pentru obtinerea unui sfat avizat.

Informații suplimentare
Greutate 0,04 kg
Producatori

Produse Bio

Nu

Recenzii Clienti

5
1 recenzie
1
0
0
0
0

1 recenzie pentru Anason stelat 40g Solaris

Sterge filtre
  1. Verified owner Elena Bunea (client verificat)

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Disclaimer

*Oferte valabile în limita stocului disponibil!
* Biosano.ro nu susține existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil de viață sănătos, iar suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată.

* Rețineți că doar un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și vă va ajuta să vă mențineți în formă.
* De asemenea, toate informațiile din site sunt publicate cu rol informativ și nu trebuie să înlocuiască sfaturile, prescripțiile medicului sau a specialistului în nutriție. De aceea, înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră.
* Țineți cont că suntem diferiți, iar efectele unui produs, pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, stare de sănătate, vârstă și alți factori.
* Vă încurajăm să trăiți sănătos, să adoptați un stil de viață armonios, cu o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cu activitate fizică și atitudine pozitivă. Cu siguranță rezultatele eforturilor dumneavostră de menținere a sănătății vor da roade.

Produse vizualizate recent

Acest produs face parte din:

Solaris Plant a luat naștere în anul 2002 din dorința noastră arzătoare de a crea și oferi produse care să fie cât mai aproape de ceea ce ne oferă Natura, adică neprocesate sau slab procesate..