Filtrează după preț
Afiseaza produsele
Filtreaza dupa Brand
Miere de Manuka
Afișez toate cele 24 de rezultate
Bomboane cu ghimbir, lamaie si miere de manuka 400+ MGO 65g Manuka Health
în stoc
Bomboane cu Lamaie si Miere Manuka MGO 400+ Manuka Health 65g
în stoc
Bomboane cu Propolis si Miere Manuka MGO 400+ Manuka Health 65g
în stoc
Miere Manuka (TA 25+) ECO/BIO 250g Sonnentor
în stoc
Miere Manuka 250g MG100+ Auribee
în stoc
Miere Manuka MGO 250+ Manuka Health 500g
în stoc
Miere Manuka MGO 550+ Manuka Health 250g
în stoc
Miere Manuka MGO 550+ Manuka Health 500g
în stoc
Pasta de dinti cu Manuka MGO 400+ fara fluor 75g Manuka Health
în stoc
Bomboane cu coacaze si miere de manuka 400+ MGO 65g Manuka Health
Stoc epuizat
Spray oral cu Miere Manuka MGO 400+ si Propolis BIO30 20ml Manuka Health
Stoc epuizat
Noua Zeelanda – o tara Non-GMO
Aproximativ 75% din produsele cultivate in intreaga lume au fost modificate genetic, motiv pentru care este dificil de stabilit daca produsele alimentare pe care le consumam au fost create de natura sau intr-un laborator. Un organism modificat genetic este o planta, un animal, o insecta sau un microorganism ale carui gene au fost modificate in laborator, prin intermediul unor tehnici moderne. De exemplu, gene de la alte specii si substante chimice pot fi adaugate genelor existente ale unui organism, pentru a crea un nou cod genetic. Alimentele modificate genetic contin substante chimice care le face sa creasca mai repede, mai mari si sa permita recoltei sa reziste insecticidelor folosite pentru a elimina pentru a elimina insectele care, de altfel, ar distruge cultura.
Vestea buna este ca Noua Zeelanda este o tara certificata non-GMO. Potrivit site-ului Ministerului Mediului din Noua Zeelanda, „Legea privin substantele periculoase si noile organisme din 1996 (Legea HSNO) reglementeaza cercetarea si eliminarea tuturor lucrurilor vii care nu exista deja in Noua Zeelanda, inclusiv cele care sunt modificate genetic”. Astfel, putem fi siguri ca produsele importate din Noua Zeelanda nu au fost create intr-un laborator.
Mierea de Manuka provine din Noua Zeelanda, singurul loc din lume in care se gasesc arbustii manuka.
Mierea de Manuka trateaza ranile si arsurile minore, iar unele studii au aratat ca:
– reduce inflamatia din organism
– reduce simptomele infectiilor de la nivelul urechilor, ochilor si a sinusurilor
– reduce problemele gastrointestinale
– scade colesterolul
– trateaza diabetul
Peroxidul de hidrogen este o componenta a mierii crude care ii ofera proprietatile antibacteriene. Cele mai multe tipuri de miere au componente cu efecte antibacteriene, insa doar mierea de Manuka contine methyilglyoxal (MG). Cu cat concentratia de MG este mai mare, cu atat este mai puternic efectul antibiotic, motiv pentru care producatorii de miere au elaborat o scara pentru evaluarea potentialului UMF (Unique Manuka Fator) al mierii manuka. Abilitatile terapeutice incep cu 5+, fie UMF, fie Bio Active. Avantajul claselor superioare este ca mai putina miere poate fi folosita pentru aceleasi rezultate.
De ce este mierea manuka speciala?
Mierea de manuka este apreciata pentru proprietatile sale antibacteriene. Toate tipurile de miere au aceste proprietati, insa atunci cand este incalzita pentru pesteurizare, caldura degradeaza puternic peroxidul de hidrogen din miere si implicit si proprietatile antibacteriene. Doar mierea manuka isi pastreaza aceste proprietati chiar si dupa ce este supusa procesului de pasteurizare.
Cu toate acestea, nu toate tipurile de miere manuka au aceleasi proprietati si de aceea a fost creat un sistem care masoara concentratia de methylglyoxal, substanta responsabila de aceste prorietati. Numerele pot fi inselatoare – nu intotdeauna numarul mai mare indica faptul ca mierea este mai buna. Totul tine de proprietatile medicinale ale mierii si de sistemul de gradare folosit.
Sisteme de clasificare ale mierii manuka
– UMF 10+ (Unique Manuka Factor): aceasta clasificare apartine renumitei UMF Honey Association din Noua Zeelanda si este considerata cea mai fiabila metoda de masurare a activitatii non-peroxid si a puritatii.
– Kfactor 22: acest sistem de clasificare a fost creat si utilizat exclusiv de Wedderspoon. Acest sistem de clasificare masoara puritatea mierii.
– Bio Active 24+: unii producatori eticheteaza mierea manuka ca fiind „active” sau „bioactive”. Acest sistem de clasificare nu garanteaza faptul ca mierea este 100% manuka sau ca are proprietati antibacteriene.
– MGS (Molan Gold Standard): acest sistem de clasificare a fost creat de dr. Peter Molan, cercetator din Zoua Zeelanda, care a fost primul care a descoperit proprietatile antibacteriene ale mierii manuka.
Despre methylglyoxal
MG (methylglyoxal) se gaseste intr-o gama diversificata de produse, inclusiv in vin, bere, cafea prajita, paine, produse lactate, sos de soia si grasimi. De asemenea, reprezinta motivul pentru care mierea de manuka are proprietati antibacteriene atat de puternice. Se crede ca nivelul de MG creste semnificativ in plantele expuse unor factori de stres, precum salinitatea eroziunii, seceta si frigul. Din fericire, arbustii manuka rezista foarte bine in aceste conditii. Acestia cresc pe tarmurile abrupte din Noua Zeelanda si sub aceasta stare de stres produc un exces de MG care este apoi transferat in miere.
MG apare in miere ca o reactie non-enzimatica, cunoscuta si sub numele de caramelizare sau reactia Maillard. Acest proces este unul benefic, deoarece el este cel care da gustul si culoarea alimentelor gatite. De asemenea, ofera mierii culoarea aurie. MG a fost desemnat ca avand activitate non-peroxidica in 2008 de catre doua laboratoare independente din Noua Zeelanda. Apare in timpul transformarilor chimice ale dihidroxiacetonei, substanta fitochimica prezenta in mod natural in nectarul florii de manuka. Aceasta substanta are capacitatea de a reactiona cu ADN-ul si ARN-ul.
Teoretic, ar putea fi daunatoare, insa nu a existat nicio dovada care sa sustina acest lucru. In schimb, se pare ca are o toxicitate selectiva numai pentru celulele bacteriene, ceea ce face ca mierea de manuka sa fie ideala pentru reducerea si prevenierea infectiilor.
Manuka – un inlocuitor pentru zahar
Zaharul se gaseste in diverse forme, iar unul dintre preferatele multor persoane este mierea manuka. Indiferent daca este cosumata ca atare sau impreuna cu alte ingrediente, pentru a crea deserturi deosebite, aceasta forma de zahar este un nectar al zeilor. Desi este studiata si utilizata ca produs medicinal, unul dintre cele mai placute moduri de a consuma mierea manuka este pentru aroma sa minunata. In plus, aceasta contine o cantitate mare de flavonoide (antioxidanti) care te ajuta sa te mentii in forma.
Mierea de manuka are un indice glicemic mai mic decat zaharul obisnuit, ceea ce inseamna ca nu creste nivelul de zahar din sange la fel de repede ca zaharul rafinat. Cu toate acestea, ar trebui utilizata cu precautie de persoanele care sufera de diabet.
De ce ar trebui sa consumi mai multa miere manuka?
1. Mierea de manuka ajuta la reducerea simptomelor alergiilor de sezon. Mierea cruda contine cantitati mici de polen, iar dupa expunerea repetata, organismul se obisnuieste cu acesta, rezultand o reactie alergica mai scazuta.
2. Este o sursa excelenta de energie. Studiile au aratat ca mierea de manuka mentine nivelurile de glicogen si imbunatateste timpul de recuperare dupa antrenament. Cu doar 17 grame de carbohidrati per lingurita, acest zahar natural neprelucrat intra direct in fluxul sanguin si ofera un impuls de energie. Cresterea nivelului de zahar din sange actioneaza ca sursa de energie pe termen scurt pentru antrenament, in special in exercitiile de anduranta.
3. Mierea de manuka te ajuta sa dormi. Problemele legate de somn sunt comune dar, din fericire, mierea de manuka poate fi folosita ca ajutor pentru noptile fara somn. Ca si zaharul, mierea poate provoca o crestere a nivelului de insulina si elibereaza serotonina, neurotransmitator cunoscut pentru abilitatea sa de a imbunatati starea de spirit. Incearca celebrul lapte cu miere. Inainte de a merge la culcare, bea un pahar de lapte cald in care ai amestecat o lingurita de miere manuka.
4. Ajuta la combaterea infectiilor. Studiile au constatat ca mierea de manuka este eficienta in tratarea infectiilor. Dr. Rowena Jenkins si colegii sai, de la Universitatea din Wales Institute, au raportat ca Manuka Honey omoara bacteriile prin distrugerea proteinelor bacteriene cheie.
5. Mierea de manuka poate fi utilizata pentru a trata matreata datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice, deoarece matreata si dermatita seboreica sunt adesea cauzate de o crestere a micozelor pe scalp.
6. Ideala pentru tratarea ranilor si a arsurilor. O multime de studii au confirmat faptul ca mierea de manuka contribuie la vindecarea mai rapida a ranilor si a arsurilor.