Stil de viata sanatos, Noutati, Suplimente alimentare

Are efect cafeaua verde? Raport detaliat

Sa slabesti poate fi un lucru extrem de dificil.

Din acest motiv, oamenii au apelat la tot felul de metode, pentru a face lucrurile mai usoare.

Cafeaua verde este unul dintre ele, fiind una dintre cele mai populare metode de slabit. Aceasta contine o substanta numita ”acid clorogenic”, despre care se crede ca este responsabila de pierderea în greutate.

Cafeaua verde a fost promovata foarte mult în 2012, în emisiunile renumitului Dr. Oz, un adevarat ”guru” al Americii în ceea ce priveste sanatatea si nutritia.

În acest articol vom încerca sa explicam ce este cafeaua verde, cum functioneaza si ce parere are stiinta despre acest lucru.

Ce este cafeaua verde?

Boabele de cafea verde sunt defapt boabe de cafea neprajite. Acestea sunt în mod natural de culoare verde, dar de obicei se prajesc si apoi se vând în întreaga lume. Prin procesul de prajire, boabele de cafea capata culoarea neagra – maronie.

Dupa cum stim cu totii, boabele de cafea sunt pline de antioxidanti si principii active. Doua dintre cele mai importante substante din cafea sunt cofeina si acidul clorogenic.

Acidul clorogenic este principalul ingredient activ din cafeaua verde. Acesta determina eliminarea kilogramelor în plus.

Din pacate, cea mai mare parte a acidului clorogenic se pierde prin procesul de prajire.

Din acest motiv, cafeaua obisnuita prajita nu are acelasi efect ca si cea verde (desi sunt o multime de alte motive sa o bei daca îti place gustul).

Cum functioneaza cafeaua verde? Care este mecanismul?

Cafeaua verde contine cofeina într-o cantitate mai mare decât cea prajita. Unele studii au demonstrat ca aceasta substanta poate stimula metabolismul cu pâna la 3 – 11%.

totusi, principalul ingredient activ din cafeaua verde este acidul clorogenic.

Unele studii realizate pe oameni au demonstrat ca acesta reduce absorbtia carbohidratilor la nivelul tractului digestiv, diminuând în acest fel nivelul de zahar si de insulina din sânge. Asta înseamna ca daca bei ceafea verde este ca si cum ai tine o dieta saraca în carbohidrati si glucide.

Alte studii (pe soareci si sobolani) au aratat ca acidul clorogenic reduce greutatea corporala, dimineaza absorbtia grasimilor din alimente, elimina depozitele de grasime din ficat si îmbunatateste functia hormonului raspunzator de arderea grasimilor, adiponectina.

De asemenea, acidul clorogenic a imbunatatit în mod considerabil nivelul de colesterol si trigliceride, în studiile efectuate pe soareci. Nivelurile ridicate ale acestor substante sunt adevarati factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Ce alte beneficii are cafeaua verde?

Cafeaua verde are efect pozitiv asupra modului de absorbtie a carbohidratilor si a modului în care acestia sunt utilizati de organism.

Dupa cum au aratat studiile realizate pe animale, acidul clorogenic din cafeaua verde reduce nivelul de absorbtie a glucozei. Acest lucru este deosebit de benefic pentru cei care sufera de diabet si vor sa tina boala sub control.

De asemenea, se pare ca acidul clorogenic are proprietatea de a tine sub control tensiunea arteriala si are efect antioxidant.

Cafeaua verde este un mod sanatos, simplu si eficient de eliminare a kilogramelor în plus. Cu toate acestea, pentru efecteîndelungate, este necesar sa îti controlezi dieta si sa faci mai multa miscare.

Afla cum se prepara cafeaua verde pentru a profita corect de toate proprietatile sale benefice.