Suplimente alimentare

Beneficiile orzului verde

Orzul verde este o sursa concentrata de substante nutritive foarte usor de digerat de catre organism si bogat în minerale, vitamine, enzime si aminoacizi. tulpinile sale contin o cantitate mare de clorofila – subtanta naturala care curata sângele, contribuind în acest fel la detoxifierea ficatului, mentine sanatatea florei intestinale si fortifica sistemul imunitar. Nu e de mirare ca de multe ori orzul verde este prezentat ca ”superaliment”.

Care sunt beneficiile orzului verde?

Are proprietati antioxidante si cantitati seminificative de acizi grasi esentiali Omega-3, necesari pentru dezvoltarea sanatoasa a peretilor celulari si functionarea creierului. De asemenea, orzul verde este un aliment alcalin care contribuie la mentinerea ph-ului din sânge la un nivel sanatos.

Contine betacaroten si o multime de antioxidanti. Nu contine gluten, fiind un aliment sigur pentru cei care sufera de boala celiaca sau care evita glutenul în dieta.

Orzul verde, ca si iarba de grâu, ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv si sprijina dezvoltarea bacteriilor benefice numite ”lactobacili”. Enzimele din orzul verde joaca un rol important în sutele de reactii chimice ce au loc zilnic în organismul nostru. Vitaminele si mineralele care se regasesc în orzul verde includ grupul B (B1, B2, B5, B6 si B12), betacaroten, potasiu, calciu, magneziu, zinc, fier, cupru, fosfor, mangan si acid folic.

Alcalinitate

Alimentatia poate favoriza un mediu acid în organism – mai ales în cazul în care consumam multe alimente procesate, proteine animale si zahar rafinat. Orzul verde are un nivel ridicat de alcalinitate si ajuta la restabilirea nivelului acido-bazic al organismului.

Cum se utilizeaza orzul verde?

Germenii de orz verde sunt usor de obtinut: folositi orz organic, daca este posibil, iar atunci când a încoltit, adaugati în salate sau sandwich-uri. De asemenea, puteti transforma germenii în suc, dar aveti în vedere ca acesta trebuie consumat în maxim 24 de ore de la preparare si tinut la frigider, pentru a pastra toate substantele nutritive intacte.

Orzul verde se gaseste si sub forma de pulbere. Pulberea de orz verde se poate adauga în supe sau musaca (dupa preparare), piureuri sau sucuri. De asemenea, orzul verde este disponibil si sub forma de comprimate.

De retinut faptul ca orzul verde trebuie consumat împreuna cu 5 portii de legume si 3 de fructe.