Latte de dovleac cu miere

Ingrediente:

- 100ml espresso;
- 150ml lapte (1,5% grăsime);
- 1 lingură piure din dovleac;

- 1 linguriță de miere de tei;
- Un praf de ghimbir ras;
- Un praf de ardei iute;
- Un vârf de scorțișoară.

Mod de preparare:

Într-un castron mic, amestecați piureul de dovleac, mierea de tei și ghimbirul ras.
Transferați amestecul într-o cană înaltă.
Spumați laptele și turnați-l în cană, peste piure. Pe deasupra, turnați ușor espresso-ul, presărați cu scorțișoară și un praf de ardei iute. Înainte de consum, amestecaţi ușor totul.

 

 

O băutură încălzitoare cu adaos de scorțișoară aromată

Ingrediente:

Mod de preparare:

La baza ceștii, puneți o lingură de miere de tei și ghimbir ras;
Așezați felii de lămâie feliate subțiri pe miere și apoi adăugați condimentele;
Se toarnă apă fierbinte peste el, se amestecă ușor și este gata.

 

 

Cafea cu cardamom

Dacă doriți să vă bucurați de gustul cafelei perfecte, cu o aromă picantă, nu trebuie să mergeți la o cafenea rafinată. Pregătirea unei astfel de băuturi este extrem de simplă. Pentru aceasta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 150ml lapte de migdale rece;
- 100ml infuzie puternică din cafeaua preferată;
- 1 linguriţă de sirop de dovleac;
- 1 linguriță de miere;
cardamom;
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras;
- scorțișoară.

Mod de preparare:

Amestecați ghimbirul, mierea și siropul de dovleac și turnați amestecul în paharul înalt în care urmează să serviți cafeaua. Spumați  laptele și turnați-l apoi ușor în pahar. Cu ajutorul unui ibric, cafeaua se toarnă ușor în pahar (de-a lungul lateralei) peste lapte. Presară apoi cardamom și scorțișoară. Înainte de consum, amestecați bine toate ingredientele și este gata.

 

Sursa: cosdlazdrowia.pl