3 Rețete vegetariene pe care le vei adora

Am cules pentru tine 3 rețete vegetariene ușor de preparat și foarte gustoase pe care sigur le vei încerca!

 

Caserolă cu roșii cherry, busuioc și boabe de fasole

Ingrediente:

1 pâine integrală de grâu

2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin

900 g de roșii cherry tăiate în jumătăți

2 conserve de fasole boabe albe cannelini fără sare, clătite și scurse

busuioc proaspăt tocat

3 căței de usturoi mărunțiți

jumătate de ardei roșu mărunțit

parmezan

sare și piper

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul.

Tapetați o tavă cu foaie de copt, puneți pâinea tăiată cubulețe și stropiți-o cu uleiul de măsline.

Coaceți pâinea până ce aceasta capătă o culoare aurie, cam 8-10 minute, având grijă să întoarceți bucățelele pentru a se coace uniform.

Într-un bol mare adăugați roșiile, boabele de fasole, busuiocul, usturoiul, ardeiul roșu, sarea și piperul. După ce s-a rumenit pâinea, adăugați-o în bol și amestecați.

Transferați amestecul într-o tavă puțin adâncă. Presărați parmezan pe deasupra și lăsați la cuptor se se rumenească pentru aproximativ 40 de minute.

Sursa: goodhousekeeping.com

 

Cartofi copți cu sparanghel

Ingrediente:

1 kg cartofi noi tăiați în sferturi

250 g de sparanghel tăiate în 2

2 linguri de ulei de măsline cu infuzie de usturoi (sau puteți adăuga dumneavoastră usturoi măcinat)

4 linguri de oțet balsamic

sare și piper

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.

Într-o tavă mare adăugați uleiul de măsline, oțetul balsamic și sarea. Adăugați cartofii și amestecații astfel încât să fie acoperiți de ulei, apoi dați-i la cuptor cam 20 de minute, până se rumenesc.

 După cele 20 de minute, adăugați sparanghelul și un pic de ulei de măsline extra, dacă este nevoie. Lăsați totul la cuptor pentru încă 45 minute.

La final, asezonați cu încă un pic de oțet balsamic, sare și piper.

Poftă bună!

Sursa: wallflowerkitchen.com

 

 Varză de bruxelles cu „bacon” din ciuperci

Ingrediente:

Pentru „baconul” din ciuperci

500 g de ciuperci albe, tăiate felii subțiri

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de sirop de arțar

1 lingură de boia de ardei afumată

1 linguriță de sare

opțional, 2 linguri de sirop de sfeclă pentru culoare

Pentru varza de bruxelles:

1 lingură de unt vegan sau ulei de măsline

750 g de varză de bruxelles curățată

Mod de preparare:

Într-un bol mediu amestecă uleiul de măsline, siropul de arțar, boiaua de ardei, sarea, și siropul de sfeclă. Adaugă ciupercile și amestecă astfel încât toate feliile să fie îmbrăcate în sos.  Prăjește-le apoi într-o tavă pentru 5-10 minute sau până când se rumenesc.

Într-o tigaie medie, topește untul sau pune ulei de măsline. Adaugă varza de bruxelles și amestecă. Adaugă 60 ml de apă fierbinte, acoperă cu un capac și lasă la gătit, la foc mediu, pentru 5-8 minute sau până ce varza se înmoaie. Când sunt gata, adaugă feliile gătite de ciuperci, amestecă și lasă-le la foc mediu pentru câteva minute.

Se servește cald.

Sursa: wallflowerkitchen.com