Concursuri, Noutati

3 Retete vegetariene pe care le vei adora

3 Retete vegetariene pe care le vei adora

Am cules pentru tine 3 retete vegetariene usor de preparat si foarte gustoase pe care sigur le vei încerca!

 

Caserola cu rosii cherry, busuioc si boabe de fasole

Ingrediente:

1 pâine integrala de grâu

2 lingurite de ulei de masline extra virgin

900 g de rosii cherry taiate în jumatati

2 conserve de fasole boabe albe cannelini fara sare, clatite si scurse

busuioc proaspat tocat

3 catei de usturoi maruntiti

jumatate de ardei rosu maruntit

parmezan

sare si piper

Mod de preparare:

Preîncalziti cuptorul.

tapetati o tava cu foaie de copt, puneti pâinea taiata cubulete si stropiti-o cu uleiul de masline.

Coaceti pâinea pâna ce aceasta capata o culoare aurie, cam 8-10 minute, având grija sa întoarceti bucatelele pentru a se coace uniform.

Într-un bol mare adaugati rosiile, boabele de fasole, busuiocul, usturoiul, ardeiul rosu, sarea si piperul. Dupa ce s-a rumenit pâinea, adaugati-o în bol si amestecati.

transferati amestecul într-o tava putin adânca. Presarati parmezan pe deasupra si lasati la cuptor se se rumeneasca pentru aproximativ 40 de minute.

Sursa: goodhousekeeping.com

 

Cartofi copti cu sparanghel

Ingrediente:

1 kg cartofi noi taiati în sferturi

250 g de sparanghel taiate în 2

2 linguri de ulei de masline cu infuzie de usturoi (sau puteti adauga dumneavoastra usturoi macinat)

4 linguri de otet balsamic

sare si piper

Mod de preparare:

Preîncalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Într-o tava mare adaugati uleiul de masline, otetul balsamic si sarea. Adaugati cartofii si amestecatii astfel încât sa fie acoperiti de ulei, apoi dati-i la cuptor cam 20 de minute, pâna se rumenesc.

 Dupa cele 20 de minute, adaugati sparanghelul si un pic de ulei de masline extra, daca este nevoie. Lasati totul la cuptor pentru înca 45 minute.

La final, asezonati cu înca un pic de otet balsamic, sare si piper.

Pofta buna!

Sursa: wallflowerkitchen.com

 

 Varza de bruxelles cu „bacon” din ciuperci

Ingrediente:

Pentru „baconul” din ciuperci

500 g de ciuperci albe, taiate felii subtiri

2 linguri de ulei de masline

1 lingura de sirop de artar

1 lingura de boia de ardei afumata

1 lingurita de sare

optional, 2 linguri de sirop de sfecla pentru culoare

Pentru varza de bruxelles:

1 lingura de unt vegan sau ulei de masline

750 g de varza de bruxelles curatata

Mod de preparare:

Într-un bol mediu amesteca uleiul de masline, siropul de artar, boiaua de ardei, sarea, si siropul de sfecla. Adauga ciupercile si amesteca astfel încât toate feliile sa fie îmbracate în sos.  Prajeste-le apoi într-o tava pentru 5-10 minute sau pâna când se rumenesc.

Într-o tigaie medie, topeste untul sau pune ulei de masline. Adauga varza de bruxelles si amesteca. Adauga 60 ml de apa fierbinte, acopera cu un capac si lasa la gatit, la foc mediu, pentru 5-8 minute sau pâna ce varza se înmoaie. Când sunt gata, adauga feliile gatite de ciuperci, amesteca si lasa-le la foc mediu pentru câteva minute.

Se serveste cald.

Sursa: wallflowerkitchen.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *