5 Deserturi inedite de post
Am cules pentru voi 5 rețete ușoare și rapide de prăjituri care cu siguranță vă vor impresiona musafirii și vă vor ajuta să treceți mai ușor de perioada postului.
1. Biluțe cu migdale și amarant
Ingrediente (pentru 25 de biluţe):
125 g pastă de caise
2 linguri Crema Choco-amăruie BIO/VEGANĂ sau cremă de migdale BIO
20 migdale
2 linguri de amarant
2 linguri de semințe de cânepă
2 linguri de merișoare
¼ lingură de pulbere de vanilie bourbon
1 praf de sare
Pentru topping:
1 lingură amarant expandat
1 lingură de semințe de cânepă
1 lingură fulgi de nucă de cocos
1 lingură pulbere de cacao degresată
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele într-un mixer de înaltă performanță până la obținerea consistenței dorite. Măsurați porțiile cu o linguriță și formați-le în bile mici.
Dacă nu este disponibil un mixer de înaltă performanță: tocați migdalele și merișoarele cu un cuțit. Apoi frământați bine toate ingredientele cu mâinile și formați bile mici. După gust, biluțele se dau apoi prin amarant expandat, semințe de cânepă, fulgi de nucă de cocos sau pulbere de cacao.
2. Muffins cu caise
Ingrediente (pentru aproximativ 12 brioșe):
100 g margarină vegetală
80 g zahăr de trestie Cristallino
1 păstaie de vanilie bourbon
100 g cremă de cocos, migdale și curmale
150 g făină de speltă
2 linguriță praf de copt
1 lingură de scorțișoară
1 vârf de sare
80 ml lapte de migdale
200 g caise proaspete
Pentru topping:
30 g migdale tocate
25 g fulgi de nucă de cocos
20 g fulgi de ovăz
60 g cremă de cocos, migdale și curmale
1 lingură zahăr de trestie
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Pentru brioșe: se amestecă margarina, zahărul din trestie, păstaia de vanilie și crema de cocos, migdale și curmale până obțineți o cremă. Apoi adăugați făina de speltă, praful de copt, scorțișoara, sarea de mare și laptele de migdale, și amestecați-le până când sunt omogenizate.
Pentru Topping:
Amestecați migdalele tocate și fulgii de nucă de cocos cu făină de ovăz și crema de cocos, migdale și curmale. Umpleți aluatul într-o tavă pentru brioșe, adăugați caisele și presați aluatul în tavă. În cele din urmă, se presară cu toppingul de mai sus și se coace în 20-25 de minute până se rumenesc.
3. Gogoși vegane
Ingrediente (pentru 10-12 gogoși):
400 g făină tip 550
1 cub de drojdie proaspătă sau 1 pachet de drojdie uscată
200 g lapte de soia
60 g margarină
50 g zahăr de trestie
1 vârf de sare de mare
1 vârf de pudră de vanilie bourbon
Pentru umplere:
150 g dulceaţă de zmeura sau cremă de ciocolată/alune
Mod de preparare:
Cerneți făina într-un castron mare și formați un gol în mijloc. Zdrobiți drojdia și adăugați-o în mijloc. Încălziți laptele de soia într-o cratiță, topiți margarina în ea și dizolvați o linguriță de zahăr. Se toarnă un sfert din laptele încălzit în bol, se amestecă cu drojdia și se acoperă cu puțină făină. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 10 minute.
Apoi adăugați toate celelalte ingrediente în aluat și frământați cu amestecul de lapte rămas timp de aproximativ 5 minute până când obţineţi un aluat care se desprinde de vas. Apoi, folosiți-vă mâinile pentru a face un aluat uniform, neted, care să nu se lipească de degete. Acoperiți vasul cu aluat și lăsați-l la crescut la loc cald aproximativ 50 de minute - până când volumul de aluat s-a dublat.
Apoi frământați puternic aluatul și, pe o suprafață de lucru unsă cu un pic de ulei, întindeți-l astfel încât să obțineți un strat de aproximativ 2 cm înălțime. Tăiați cercuri cu un pahar cu diametrul de 7 cm. Acoperiți formele obținute cu o cârpă și lăsați să se ridice din nou pentru aproximativ 25 de minute. Se încălzește uleiul de prăjit într-o cratiță adâncă la 140 - 150 ° C.
Oala trebuie umplută cu ulei până la 10-15 cm înălțime. Pentru a verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte, pur și simplu introduceți capătul unei linguri de lemn în el: de îndată ce bulele se ridică pe lemn, grăsimea este suficient de fierbinte. Asigurați-vă că uleiul nu este prea încins, în caz contrar, gogoșile se vor întuneca rapid pe exterior, dar fără să se coacă în interior. Deci, prăjiți doar la foc mic până la mediu.
Gătiți gogoașele în ulei fierbinte în jur de 2 minute, întoarceți gogoașele și coaceți încă 2 minute. Asigurați-vă din când în când pentru a nu le arde. Puneți gogoașele pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și lăsați-le să se răcească. Puneți dulceața sau cremă de alune/ciocolată într-o pungă de ornat (cum ar fi cea folosită pentru frișcă). Tăiați ușor gogoșile pe margine și umple-le cu gem sau cremă. Pudrați-le cu zahăr și sunt gata de servire!
4. Mere coapte cu marțipan și fructe uscate
Ingrediente (4 porții):
4 mere
50 g bucăți de miez de nucă tocată fin
30 g stafide
30 g fulgi de nucă de cocos
2 lingurițe de coajă de lămâie fără zahăr
2 linguri de coajă de portocală fără zahăr
4 curmale Deglet Nour, tăiate în bucăți mici
60 g Marţipan miere, tăiat în bucăți mici
1 vârf de pudră de vanilie bourbon
2 lingurițe sirop din flori de nucă de cocos
4 linguri de suc de mere
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C.
Se spală merele, se taie aproximativ 1 cm în partea de sus, se scobesc puțin. Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol, apoi adăugați siropul de floare de nucă de cocos. Umpleți merele cu amestecul.
Tapetați tava de copt cu hârtie de copt și puneți merele în tavă. Toarnă o lingură de suc de mere peste fiecare măr, lăsând să curgă puțin peste coajă.
Coaceți merele la cuptor timp de 20 de minute. Turnați pe deasupra puțin sirop de floare de nucă de cocos și serviți fierbinte. De asemenea, are un gust minunat și cu înghețată.
5. Tort pe bază de turmeric și nucă de cocos
Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 18 cm):
Pentru bază:
100 g de curmale fără sâmburi
60 g migdale
50 g unt de migdale
30 g quinoa integrală expandată
Ingrediente pentru topping:
400 g cartofi dulci
75 g iaurt de nucă de cocos
150 g îndulcitor pudră din curmale
1 lingură de scorțișoară
1 linguriţă turmeric
100 g merișoare
Ingrediente pentru glazură:
2 linguri de ulei de nucă de cocos
1 lingură de pasta de migdale
1 lingură pulbere de cacao degresată
2 lingurițe îndulcitor pudră din curmale
Mod de preparare:
Pregătirea bazei:
Înmuiați curmalele pentru o oră. Amestecați curmalele curățate cu migdale și pastă de migdale. Apoi, adăugați quinoa expandată și apăsați amestecul în tavă.
Topping preparat:
Cojiți cartofii dulci și puneți-I la fiert până când se înmoaie. Mixați cartofii și amestecați toate ingredientele (cu excepția merișoarelor), urmând ca mai apoi să încorporaţi merișoarele. Întindeți toppingul pe baza tortului și lăsați să se răcească pentru aproximativ 2 ore.
Preparare glazură:
Se amestecă toate ingredientele, se adaugă toppingul pe tort și se răcește din nou timp de aproximativ 30 de minute.
Sursa: rapunzel.de