5 Smoothies pentru energie și detoxifiere
Energie într-un pahar? Imediat! Ți-am ales 5 rețete de smoothie-uri pe care te vor umple de energie dimineața și te vor ajuta și în cura de detoxifiere. Tu pe care vrei să-l încerci?
1. Smoothie cu semințe de in
Acest smoothie cu lapte de soia este o modalitate ideală de a prinde energie de dimineață, iar semințele de in te vor ajuta și la digestie.
Ingrediente:
1 pară decojită
1 banană
100 ml lapte de soia
75 ml iaurt
2 lingurițe de semințe de in
Mod de preparare:
Într-un blender, adaugă para și banana tăiate bucăți. Completează cu semințele de in, iaurtul și laptele de soia și mixează până când ingredientele sunt perfect omogenizate.
Sfat: Dacă bananele sunt foarte bine coapte și încep să capete pete maro, nu le arunca – congelează-le! Le pot folosi mai târziu în smoothie-uri și nu numai.
2. Smoothie roșu cu antioxidanți
Rodiile sunt pline de nutrienți și vitamine – conține fibre, vitamina A, C, E și fier și mulți alți antioxidanți. Dacă le combini cu o banană (plină de potasiu și vitamina B6) și zmeură (sursă de vitamina C) obţii un super smoothie cu un super gust!
Ingrediente:
100g zmeură
1 banană
125g de iaurt cu vanilie ( de preferabil din soia)
300 ml suc de rodie
Mod de preparare:
Într-un blender, pune zmeura, banana tăiată în felii, iaurtul și sucul de rodie. Mixează-le până când se omogenizează. Toarnă apoi în pahar și e gata de servire!
3. Smoothie cu mango și ghimbir
Începe-ți dimineața cu acest smoothie fructat, aromat cu scorțișoară, ghimbir și vanilie.
Ingrediente:
1 portocală mare
aprox. 2,5 cm de rădăcină de ghimbir
100 g iaurt
150 g mango din compot (a se păstra siropul)
2 lingurițe de germeni de grâu (opțional)
1 lingură de fulgi de ovăz
1 lingură de scorțișoară (opțional)
2-3 picături de extract de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Dați coaja de portocală pe răzătoare apoi stoarceți tot sucul (ar trebui să fie cam 60 ml de suc de portocale). Presați rădăcina de ghimbir până reușiți să stoarceți sucul sau folosiți un storcător.
Într-un blender, puneți coaja de portocală, sucul de portocale și restul ingredientelor și se mixează până când sunt perfect omogenizate. După gust, se îndulcește cu sucul din compot și se amestecă din nou.
Se toarnă în pahar și se ornează cu coaja de portocale rasă.
Sfat: se poate folosi și compot de caise în loc de mango.
4. Smoothie cu afine
Un smoothie delicios ce poate fi savurat atât la micul dejun, cât și ca o gustare rapidă. Kiwi în combinație cu afine fac un duo savuros, sănătos și scăzut în calorii – ce-ai putea vrea mai mult?
Ingrediente:
2 kiwi
150 g afine(se păstrează câteva pentru decor)
2 linguri de iaurt degresat
1 lingură de îndulcitor
Mod de preparare:
Curăță kiwi și taie-l în bucățele. Pune bucățile de kiwi în blender, împreună cu afinele, iaurtul și îndulcitorul și mixează până când se omogenizează.
După gust, se mai poate adăugă îndulcitor.
Se toarnă în pahare și se decorează cu afinele păstrate.
5. Smoothie cu aromele iernii
Satisface-ți poftele cu acest smoothie aromat ce aduce aminte de delicioasa plăcintă cu mere!
Ingrediente:
1 măr dulce decojit, curățat de sâmburi și tăiat în bucăți
10 ml de iaurt simplu sau cu aromă de vanilie
2 linguri de ovăz
4 jumătăți de nucă
1 lingură de semințe de chia
½ linguriță de scorțișoară măcinată
¼ cană (60 ml) lapte la alegere
gheață
Mod de preparare:
Se mixează toate ingredientele într-un blender. Se toarnă într-un pahar înalt. Se savurează!
Rețetă BONUS: Lapte auriu cu turmeric
Această băutură ușor condimentată are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, mulțumită dozei de turmeric. Un pic de miere este tot ceea ce trebuie pentru a oferi un gust dulce, piperul și ghimbirul completând cu gustul lor ușor iute.
Ingrediente:
1 cană de lapte neîndulcit, de preferință lapte de cocos sau lapte de migdale
1 bețișor de scorțișoară
1 bucată turmeric tăiată felii subțiri sau ½ linguriță de turmeric uscat
1 bucată ghimbir tăiat felii subțiri
1 lingură miere
1 lingură ulei de cocos extra virgin
¼ lingură piper negru
scorțișoară măcinată pentru decor
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică amestecați laptele de cocos, scorțișoara, turmericul, ghimbirul, miere, uleiul de nucă de cocos, boabele de piper și 1 cană de apă. Amestecul obținut se lasă la fiert la foc mic până când ingredientele s-au dizolvat (aproximativ 10 minute). Se strecoară apoi printr-o sită cu ochiuri fine, se toarnă în căni și se decorează cu un strat de scorțișoară.
Laptele auriu cu turmeric poate fi păstrat până la 5 zile într-un recipient etanș, la loc răcoros. Se încălzește înainte de consum.
Sfat: Folosirea turmericului proaspăt adaugă o aromă curată și intensă băuturii, dar poate fi înlocuit cu cel sub formă uscată atunci când nu este disponibil. Țineți cont de faptul că turmericul uscat se va așeza pe fundul cănii, așa că amestecați bine înainte de a bea.
Sursa: goodtoknow.co.uk
epicurious.com