Nucile de cocos sunt unele dintre cele mai prețioase daruri de la natură și se folosesc atât în produsele cosmetice, cât și la gătit. Un lucru foarte interesant este faptul că uleiul de cocos este foarte eficient atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Iată de ce acest produs nu ar trebui să îți lipsească din casă:

ulei de cocos


1. Trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de cocos sunt metabolizate foarte repede și se transformă în energie. Datorită acestui lucru, uleiul de cocos nu se depune sub formă de grăsime corporală.
2. Acidul lauric din laptele matern și... din uleiul de cocos are efect puternic antibacterian și antiviral. Efectiv, acesta distruge microorganismele periculoase și, în plus, grăbește videcarea rănilor și atenuează efectele neplăcute ale înțepăturilor de insecte.
3. Uleiul de cocos este un antibiotic natural și, ce e cel mai important, nu distruge microflora bacteriană a corpului.
4. Uleiul de cocos conține acizi grași esențiali care au efecte pozitive asupra sistemului circulator și a inimii. Se recomandă în special persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol LDL, deoarece uleiul de cocos are proprietatea de a reduce în mod semnificativ valorile acestuia.
5. Hidratează pielea în profunzime. Gata cu pielea aspră și uscată! Uleiul de cocos creează pe suprafață pielii o peliculă protectoare și are un parfum minunat!
6. Repară părul deteriorat. Probabil că niciun produs nu regenerează părul la fel de bine ca uleiul de cocos. Componentele uleiului pătrund în firul de păr, regenerându-l și hidratându-l în profunzime.
7. Este ideal pentru gătit deoarece are un punct de ardere foarte ridicat, ceea ce înseamnă că nu se descompune în substanțe toxice atunci când este supus unor temperaturi ridicate. În plus, se potrivește de minune la deserturi.