Tapioca, originară din America de Sud, provine din rădăcina arbustului „manioc” și este o sursă excelentă de carbohidrați, vitamina B9, fier, calciu potasiu, fosfor, fibre, precum și acizii omega 3 și 6. Făina de tapioca este folosită în principal la prepararea budincilor, sosurilor, prăjiturilor și a clătitelor, după cum puteți vedea și în rețeta de mai jos:

 

Clătite cu făină de tapioca:

 

 

Ingrediente:

 

-          8 linguri de făină de tapioca

-          8 linguri de făină de porumb

-          200 ml de lapte

-          2 ouă

-          1 lingură de ulei

-          un praf de sare

 

Mod de preparare:

Adăugaţi ouăle într-un castron, împreună cu laptele, sarea şi uleiul. Se adaugă făină puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Aluatul se lasă timp de 15 minute să se odihnească, după care se prepară clătitele, turnând puţină compoziţie în tigaia încinsă. Le puteți umple cu gem, dulceață, cremă de cocos sau fructe proaspete.

 

Poftă bună!