Fructele goji sunt bogate în substanţe nutritive şi sprijină buna funcţionare a organismului uman. Au o acţiune puternic antioxidantă, contribuind în acest fel la prelungirea vieţii. Au o mulţime de beneficii asupra sănătăţii.

Fructele goji

Fructele goji au o culoare intensă roşie-portocalie şi dimensiuni între 1 şi 2 cm. Arbustul Lycium Barbarum, cel care produce aceste fructe, creşte pe pantele şi văile din China, Mongolia şi Tibet. Fructele se coc în perioada august - octombrie. Când sunt proaspete, fructele goji nu trebuie atinse cu mâna, deoarece se înnegresc, ca şi recţie de oxidare. După ce sunt culese, fructele se aşază pe rogojini speciale şi se usucă la umbră. Au un gust intens, dulceag.

Ce avantaje are consumul de fructe goji?

  • Întârzie procesul de îmbătrânire
  • Susţin activitatea sistemului nervos şi a celui circulator
  • Fortifică organismul şi are un impact pozitiv asupra stării fizice generale, îmbunătăţeşte starea de spirit şi memoria
  • Au efect antiaging
  • Purifică sângele
  • Întăresc muşchii şi oasele (previn apariţia osteoporozei)
  • Măresc potenţa
  • Au efect antitumoral
  • Au cea mai mare cantitate de antioxidanţi din toate fructele din lume
  • Curăţă ficatul de toxine, îmbunătăţesc digestia şi sunt de ajutor persoanelor care ţin diete
  • Sursă de proteine complete, conţin o mulţime de vitamine, minerale şi aminoacizi
  • Conţin betacaroten, luteină, licopen şi steroli esenţiali
  • Conţin zinc, potasiu, calciu, fier, vitamina C, seleniu şi riboflavină
  • Îmbunătăţesc activitatea rinichilor şi a plămânilor
  • Contribuie la buna funcţionare a inimii
  • Au efect tonic

Fructele goji

Cum se utilizează fructele goji?

Se pot consuma direct din copac, dar sunt delicioase şi uscate. Se pot adăuga în băuturi şi într-o varietate de preparate culinare pe bază de legume sau orez. Se adaugă în ceaiuri, sucuri şi chiar în vinuri. Completează perfect fulgii de cereale, batoanele de cereale şi biscuiţii.

Se potrivesc foarte bine la mâncărurile din carne de pui sau porc. Doza zilnică recomandată este de 10 - 30 de fructe uscate.

Cercetătorii susţin că fructele goji sunt cele mai valoroase şi nutritive fructe din lume.