Stil de viata sanatos, Noutati

MSM – sulf organic pentru articulatii si nu numai!

MSM/sulf organic – principalele functii

MSM este o abreviere a denumirii metilsulfonilmetan care determina forma organica a sulfului. O astfel de forma este usor de absorbit de corpul uman, motiv pentru care este utilizata ca supliment. Avantajul utilizarii MSM-ului este ca nu cauzeaza simptome neplacute, cum ar fi gaze intestinale, miros neplacut al pielii sau alergii.

În natura, MSM-ul se gaseste în fitoplanctonul maritim, de unde este emis în atmosfera si apoi oxidat, obtinându-se astfel forma de sulfura de dimetil. Împreuna cu precipitatiile, ajunge întâi în pamânt si apoi în plante. Asadar, sulful organic este prezent si în unele plante.

MSM-ul se gaseste în unele legume, în usturoi, în lamâie, seminte de floarea-soarelui, sparanghel, broccoli, soia, ceapa, precum si în lapte, iaurt, oua si fructe de mare. Atunci când iei sulf organic este indicat sa suplimentezi si cu vitamina C si biotina, care îi maresc absorbtia. Merita mentionat ca o data cu înaintarea în vârsta, nivelul de sulf din organism scade si de aceea este necesar sa îl suplimentam.

O multime de cercetari s-au facut deja cu privire la aceasta substanta si a fost considerata una dintre cele mai putin toxice substante biologice.

MSM-ul este o pulbere alba, cu structura cristalina, fara miros neplacut. Sustine o serie de functii importante în organism, astfel: participa la formarea de enzime esentiale care au efect indirect de întarire a imunitatii, glutationul, care protejeaza împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, precum si asupra producerii tesutului conjunctiv (cartilaj si colagen), a parului, a unghiilor si a pielii.

Sulful este esential pentru organismele vii si se gaseste în aproape fiecare celula. Suplimentele cu adaos de sulf organic sunt deseori destinate scopurilor profilactice sau în caz de leziuni sau artrita. Sulful are efect stabilizator si antioxidant asupra tesuturilor.

MSM – un supliment excelent pentru articulatii?

Dupa ingerare, sulful organic ajunge la proteine importante, plasându-se în cele din urma în colagen, piele, vasele de sânge, keratina si articulatii. Este extrem de important pentru regenerarea cartilajelor din articulatii. Împreuna cu glucozamina si condroitina, MSM-ul ofera articulatiilor flexibilitate si contribuie la functionarea optima a acestora. În plus, are proprietati antioxidante datorita carora neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza articulatiile împotriva procesului de îmbatrânire. În acelasi timp, actioneaza asupra compusilor cu functii similare – creste efectul antioxidant al polifenolilor si al altor compusi din acest grup.

În momentul în care cartilajul fibros este slabit ca urmare a inflamatiei persistente, articulatiile devin dureroase si se umfla, pe masura ce creste presiunea în celule.

Cu toate acestea, sub actiunea sulfului organic, permeabilitatea peretilor celulari poate fi îmbunatatita si, ca o consecinta, fluxul de fluide tisulare este optimizat. În acest fel, substantele toxice pot fi îndepartate din celule si furnizate substantele cu efect nutritiv si regenerator.

În acest fel, presiunea celulara din tesuturi se stabilizeaza si durerea este atenuata. Având în vedere aceasta actiune, suplimentele alimentare cu MSM sunt recomandate în special persoanelor vârstnice si sportivilor expusi la leziuni frecvente.

MSM pentru frumusetea parului, a pielii si a unghiilor

Sulful organic folosit în combinatie cu vitamina C, siliciu, zinc, cupru si aminoacizi esentiali ofera un complex de ingrediente care sunt responsabile pentru îmbunatatirea starii parului, a pielii si a unghiilor. În plus, MSM-ul participa la sinteza keratinei si a colagenului (functiilor colagenului), care reprezinta componentele parului frumos, a unghiilor puternice si a pielii elastice.

Piele

Când suferim de deficienta de MSM, celulele nou-produse ramân rigide, se pot deteriora si pot contribui la aparitia ridurilor si a cicatricilor. Când corpul are suficienta cantitate de sulf organic, pielea este elastica, moale si neteda. Acest lucru se datoreaza faptului ca MSM inhiba formarea nedorita sau distrugerea colagenului.

Par

MSM are un efect benefic asupra aspectului parului deoarece aminoacizii care contin sulf sunt componente ale keratinei, proteina care reprezinta unul dintre principalele blocuri de constructie ale firului de par.

Unghii

Unghiile, dar si parul, sunt alcatuite dintr-o proteina cu un continut ridicat de sulf sau keratinina. Administrarea de MSM sub forma de supliment ofera astfel suport pentru unghii, sub forma uneia dintre cele mai importante materiale de constructie. Atunci când consumam suficiente vitamine A, C și E, precum si siliciu sau zinc, ne putem bucura de unghii frumoase, dure.

Apa sulfurata

Baile cu sulf au un rol important în mentinerea sanatatii articulatiilor. Studiile arata ca persoanele care sufera de artrita reumatoida pot suferi de o deficienta de sulf, ajungând chiar si la 10%, iar aceasta conditie este îmbunatatita în mod semnificativ atunci când se administreaza sulf organic, în paralel cu efectuarea de bai cu sulf.

De asemenea, s-a observat un efect benefic al apei sulfurate asupra atenuarii simptomelor asociate cu osteoporoza. Sulful, care este absorbit prin piele în timpul baii terapeutice, este utilizat pentru sinteza acidului condroitiniaric. Este necesar pentru sinteza metioninei si a cistinei si este, de asemenea, una dintre componentele cartilajului articular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *