Agarul este produs din alge roşii din largul coastei Japoniei. Este disponibil sub formă de pulbere. Este un îlocuitor natural, sănătos şi fără calorii a gelatinei de origine animală.

     Această algă este cunoscută de secole, însă europenii au descoperit-o recent. Este un aliment natural care a devenit foarte popular în ultima perioadă. Este ideal pentru vegani şi vegetarieni care nu folosesc gelatina din cauza originii sale.

     Proprietăţi:

  • Este gelifiant
  • Conține calciu și fier și vitaminele B6, E și K
  • Sprijină activitatea sistemului digestiv
  • Este sigur pentru stomac
  • Oferă senzaţia de saţietate
  • Curăţă organismul de toxine
  • Conține fibre, acid folic și omega-3
  • Este inodor și insipid

     Cum se foloseşte?

     Ca gelatina, se dizolvă în apă şi se fierbe 10 minute. Agarul are un gust neutru. Se topeşte numai la temperaturi de 85 - 90° C. Se solidifică la temperatura camerei, mai repede decât gelatina. Agarul poate fi topit din nou şi apoi solidificat, fără a-şi pierde proprietăţile.

     Consistenţa lui este moale şi elastică, aşadar poate fi folosit cu încredere la jeleuri.

 

Salvează