Există o mulţime de afecţiuni pentru care ne este ruşine să mergem la doctor. Evident, în unele cazuri este absolut necesar să facem o vizită la medic. Însă sunt situaţii în care putem trata problemele bărbăteşti cu ajutorul unor leacuri naturale.

     Pepene verde pentru pietre la rinichi

     Pepenii verzi sunt delicioşi! Potolesc setea şi, ce e cel mai important, previn formarea pietrelor la rinichi. În plus, accelerează procesul de eliminare a celor existente. Pepenii verzi conţin carbonat de calciu şi fosfat de magneziu, care contribuie la eliminarea pietrelor de la rinichi. Potasiul din conţinutul pepenilor reglează nivelul de aciditate din urină.

     Ce ajută prostata?

     Iată câteva sfaturi pentru bărbaţii care suferă de prostată:

  • Seminţe de dovleac - conţin steroli, substanţe care scad colesterolul. Au proprietăţi antiinflamatoare şi reduc umflarea prostatei.
  • Somn suficient - 8 ore de somn sunt esenţiale. În timp ce dormi, corpul secretă melatonină, care reduce riscul de cancer la prostată.
  • Practică un sport
  • Consumă roşii şi lapte - conţin licopen. Acesta previne dezvoltarea excesiva a prostatei și protejează celulele împotriva leziunilor tumorale.

     Oţetul de mere vindecă parodontoza

     Paradontoza se vindecă dacă te clăteşti cu oţet de mere de 2 ori pe zi. Efectele sunt vizibile după trei săptămâni. Gingiile nu mai sângerează, iar dinţii devin mai puternici. În plus, se elimină piatra, iar dinţii devin mai albi.

     Plante medicinale pentru boala coronariană

     Se amestecă în proporţii egale vâsc, frunze de roiniţă, flori de păducel şi rădăcină de valeriană şi se păstrează într-un borcan care se închide ermetic. Se prepară un decoc din 2 linguriţe de plante şi se bea de 2 ori pe zi.

     Transpiraţie excesivă

     Transpiraţia dă bătăi de cap multor bărbaţi. E greu să găseşti o metodă eficientă pentru aşa ceva. O idee este frecarea pielii cu un burete care a fost îmbibat în oţet de mere.