Retete, Noutati

Briose vegane cu capsuni

Briose vegane cu capsuni

O reteta rapida de briose vegane cu capsuni proaspete ce te va face sa uiti de produsele pline de zahar rafinat ce se gasesc în magazine. si se prepara atât de usor!

 

Ingrediente:

240 ml lapte de migdale – neîndulcit sau orice lapte vegetal preferati

15 ml otet de mere – sau suc de lamâie

80 ml sirop de artar – sau de agave, de cocos, orez brun

80 ml ulei de cocos – topit sau un alt ulei light precum uleiul de migdale

1 banana mica – facuta piure (ar trebui sa obtii cam ¼ cana + 1 lingura)

1 lingurita de vanilie

240 g faina de spelta – cernuta; se poate folosi si faina obisnuita ori o varianta fara gluten

1 lingurita de bicarbonat de sodiu

2 lingurite de praf de copt

15 g seminte de in – ori seminte de chia macinate

150 g capsuni – taiate cubulete

Mod de preparare:

Preîncalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu ulei o tava speciala de briose, cu 12 locuri, sau pregateste 12  forme de silicon pentru briose.

Într-un bol de marime medie bate laptele vegetal cu otet(sau suc de lamâie) si siropul de artar.

În alt vas, amesteca uleiul de cocos topit si banana. Ai grija sa folosesti o banana mica deoarece o cantitate prea mare va face ca briosele sa ramâna usor moi, umede în interior.

Într-un vas mare amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul.

Peste ingredientele uscate toarna amestecurile umede  preparate anterior, precum si vanilia. Amesteca pâna toate ingredientele se omogenizeaza având grija sa nu ramâna cocoloase.  Daca faina este cernuta, nu ar trebui sa apara cocoloase.  Daca totusi acestea apar, poti mixa aluatul (cu mixerul sau la robot) câteva momente pentru a obtine o consistenta omogena.

Adauga apoi semintele de in si lasa aluatul deoparte 10 minute pentru a permite hidratarea semintelor.

Între timp, spala capsunile si taie-le cubulete. Adauga-le si pe acestea în aluat. Daca folosesti capsuni congelate, ai grija sa le decongelezi înainte si sa nu folosesti si sucul de la acestea. Pastreaza-l pentru a prepara smoothiuri.

transfera apoi aluatul în formele de briose si da la cuptor pentru 25-35 de minute sau pâna când trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor si lasa 10 minute la racit înainte de a le scoate din tava.

Asteapta sa se raceasca complet înainte de a le consuma. textura ideala a acestora apare cam la 3 ore dupa preparare.

Pofta buna!

Sursa: theconsciousplantkitchen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *