Retete, Noutati

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ingrediente:

Pentru lasagna:

2 cani de crema de caju (reteta mai jos)

4 cani de sos marinara (reteta mai jos)

2 cani de ricotta de spanac (reteta mai jos)

1 pachet de foi de lasagna

½ cana de apa

Pentru crema de caju:

2 cani de caju crud

1 cana de apa

1 lingura de fulgi de drojdie inactiva

1 lingurita de sos de soia miso, optional

1 lingurita de sare

1 lingura de otet de mere

Pentru sosul Marinara:

2 conserve cu rosii decojite maruntite

1 cartof dulce mare, curatat si maruntit

½ cana linte rosie (clatita într-o strecuratoare cu plasa fina)

2-3 catei de usturoi, maruntite

1 lingurita de sare sau dupa gust

1  lingurita de oregano, optional

1 lingurita de ulei de masline, optional

2 ½ cani de apa

Pentru ricotta de spanac:

1 cana de caju crud

aproximativ 300 g de tofu, scurs

2 cani de baby spanac sau o cana de spanac congelat

¼ cana de frunze proaspete de busuioc sau congelat

2 catei de usturoi

1 lingurita de sare

1 lingurita de sos miso light

2 linguri de fulgi de drojdie inactiva

Mod de preparare:

Crema de caju:

Mixati toate ingredientele într-un blender de mare viteza pâna când obtineti o crema. Sfat: Puteti înmuia nucile caju în apa cu 2 ore înainte de a le folosi.

Sosul marinara:

Încalziti o tigaie mare.

În uleiul de masline, caliti usturoiul cu un pic de sare si oregano (dupa preferinte) pentru 30 de secunde. Adaugati cartoful dulce si lintea si lasati la calit pentru înca 1 minut.

Adaugati apa si lasati totul sa fiarba la foc mic pentru 10-15 minute sau pâna când lintea se înmoaie.

Adaugati rosiile maruntite si lasati la fiert pentru înca 5 minute.

Ricotta de spanac:

Într-un blender adaugati nucile caju, usturoiul, sarea, sosul miso, fulgii de drojdie inactiva si mixati totul pâna obtineti o pasta fina, sfarâmicioasa.

Adaugati apoi tofu, spanacul si busuiocul si mixati totul.

Asamblarea:

Preîncalziti cuptorul.

Subtiati crema de caju cu apa pâna când capata o consistenta asemanatoare aluatului de clatite.

Într-o caserola de aproximativ 20 x 30 cm turnati sos de marinara astfel încât sa acoperiti toata tava. Asezati un strat de foi de lasagna, apoi un strat de ricotta de spanac. turnati un alt strat de sos marinara, apoi adaugati un strat din sosul de caju. Repetati apoi straturile: foi lasagna, ricotta, sos marinara, crema de caju. Adaugati apoi un alt strat de foi de lasagna, peste care turnati restul sosului marinara. Pastrati cam o jumatate de cana de sos de caju.

Acoperiti bine caserola cu folie de aluminiu si coaceti timp de 30 de minute, apoi scoateti folia si turnati peste crema ramasa de caju.

Se coace, neacoperit, timp de 20 de minute. Daca doriti, puteti lasa la cuptor pentru  înca 3-4 minute pâna se rumeneste blatul.

Dupa ce se scoate din cuptor, lasati lasagna 15 minute sa se raceasca înainte de a o consuma.

Pofta buna!

 

Sursa: passtheplants.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *