Cu toţii ne bucurăm de o porţie consistenţă de chilli, însă această reţetă este într-adevăr delicioasă deoarece este îmbogăţită cu miere de manuka. Dulceaţa mierii ajută la echilibrarea aromei picante ale ardeilor. Merită să încerci această reţetă la următoarea masă împreună cu familia!

   

Ingrediente:

- 1 pachet de brânză tofu

- 1 lingură de ulei vegetal (îţi recomandăm uleiul de cocos alimentar)

- 1 ceaşcă de ceapă tocată

- ¾ ceaşcă de ardei verde tocat

- 2 căţei de usturoi pisaţi

- 2 linguri de chilli pulbere

- 1 linguriţă de chimen măcinat

- sare de Himalaya după gust

- ½ linguriţă de oregano

- ½ linguriţă de fulgi de ardei roşu

- 1 conservă de roşii cuburi

- 1 conservă de fasole roşie

- 1 conservă de sos de roşii

- ½ ceaşcă de miere de manuka

- 2 linguri de oţet de mere sau de cidru

   

  

Mod de preparare:

Tofu se dă printr-o răzătoare pentru brânză, după care se pune la congelator într-un recipient închis ermetic. Dezgheţaţi tofu-ul şi apoi presaţi-l printr-o sită, pentru a elimina excesul de apă.

Într-o oală se pune uleiul de cocos şi se lasă la încins. Se adaugă ceapă, ardeiul verde şi usturoiul şi se amestecă timp de 3 – 5 minute, până când legumele se înmoaie. Se adaugă pulberea de chilli, chimenul, sarea, oregano şi ardeiul roşu. Se adaugă tofu-ul şi se amestecă timp de aproximativ 1 minut. Se amestecă roşiile cubuleţe, fasolea roşie, sosul de roşii, mierea şi oţetul. Amestecul obţinut se fierbe la foc mic, fără capac, timp de 15 – 20 de minute, amestecând din când în când.

Poftă bună!

 

Mierea de Manuka oferă acestui preparat o valoare deosebită nu doar datorită aromei sale plăcute, exotice, ci şi deoarece ea conţine o mulţime de nutrienţi. Aceasta are proprietăţi puternic antivirale, antibacteriene şi antimicotice. Este sursă naturală de glucide care se eliberează treptat în fluxul sanguin, fără a cauza creşteri bruşte ale nivelului de zahăr în sânge. În plus, mierea de manuka susţine sănătatea tractului gastro-intestinal şi ajută digestia, datorită conţinutului de enzime naturale.

Uleiul de cocos alimentar este ideal pentru gătit, deoarece nu devine toxic atunci când este supus unor temperaturi ridicate, cum se întâmplă în cazul majorităţii uleiurilor alimentare. În plus, acesta este foarte sănătos şi contribuie la eliminarea colesterolului rău. Uleiul de cocos este solid la temperaturi de până la 25° C, iar la temperaturi mai mari se lichefiază. Solidificarea şi lichefierea repetată a uleiului de cocos nu îi afectează calitatea.

Acest preparat culinar este foarte hrănitor şi delicios în acelaşi timp. Are un conţinut bogat în proteine (din tofu şi fasole), fiind ideal pentru persoanele vegetariene sau vegane, dar şi pentru cei care vor să încerce un preparat vegetal deosebit.