Suplimente alimentare

Chlorella – dozaj si recomandari

Chlorella nu este un medicament si nu este inclus în farmacopeea medicinii occidentale. Cu toate acestea, exista numeroase articole stiintifice si publicatii care descriu efectele  Chlorellei. Laboratoarele farmaceutice lucreaza chiar si pentru a extrage componentele active ale Chlorellei pentru a-si îmbogati propriile medicamente.

80% dintre consumatorii de Chlorella observa efectele sale pozitive în decurs de o luna, deci nu exista nicio îndoiala ca Chlorella poate fi benefica pentru sanatatea ta.

&nbsp

Observatii importante despre dozele si recomandarile de utilizare

Chlorella poate fi benefica pentru aproape oricine, dar nu exista o reteta universala de utilizare.
Suntem fiinte complexe cu multe elemente comune, dar suntem si indivizi cu propriile noastre caracteristici unice. Factori precum rata de absorbtie, capacitatea de eliminare, reactia fiziologica si nivelul de poluanti din organism sunt specifice fiecarui individ. Astfel, puteti sa ajutati retetele pe care vi le prezentam, în functie de nevoile dvs. unice. Mai mult decât atât, nu uitati ca nevoile noastre se pot schimba în timp, în functie de sezon, niveluri de stres, oboseala sau alti factori diferiti. Pentru a gasi doza potrivita pentru dvs., acordati o atentie deosebita reactiilor corpului dumneavoastra si cum va simtiti în general.

&nbsp

Dozaj recomandat pentru adulti
Medicii si nutritionistii sugereaza ca o doza zilnica de 2-5 grame de Chlorella (sau 10-15 comprimate de 300 mg) are efecte pozitive semnificative asupra calitatii vietii.

Poate fi administrata în doua sau trei doze pe tot parcursul zilei si nu toate odata. Cel mai bine este sa o luati înainte de mese, cu un pahar mare de apa, respectiv cu cel putin o ora înainte sau dupa administrarea altor medicamente (cum ar fi pilulele contraceptive). Deoarece Chlorella este bogata în fier bioabsorbabil, nu este indicat sa o beti cu ceai, deoarece acesta poate inhiba absorbtia fierului.
În plus fata de administrarea de comprimate de Chlorella, utilizarea ei sub forma de pudra în gatit este foarte importanta, în special atunci când consumati peste, care contine invariabil o varietate de toxine. Adaugati 1-3 lingurite de Chlorella la sfârsitul gatitului pentru a-si pastra vitaminele.

Chlorella poate fi luata în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Alternativ, poate fi luata în tratamente de 3-4 luni. Aceste tratamente ar trebui sa fie facute de doua ori pe an – unul primavara si unul toamna.

Dozaj recomandat pentru copii
Chlorella pulbere (sau comprimate) poate fi administrata si copiilor. Dozele trebuie ajustate la greutatea celui mic proportional cu recomandarile pentru adulti. De exemplu, un copil care cântareste 20 kg ar trebui sa ia aproximativ 1 gram de Chlorella sau 3 comprimate pe zi.

Recomandari pentru prima utilizare
Cel mai bine este sa începeti sa luati 1-2 comprimate de Chlorella pe zi. Cresteti progresiv doza pâna ajungeti la cantitatea dorita. Doza medie recomandata de 10-15 comprimate pe zi poate fi atinsa în 10 zile.

Contraindicatii
Persoanele care sufera de hemocromatoza (exces de fier) ??nu trebuie sa ia Chlorella, deoarece aceasta contine fier bioabsorbabil. Daca luati anticoagulante, consultati-va medicul înainte, deoarece Chlorella contine vitamina K, importanta în coagulare.

Efectele secundare si recomandari
Majoritatea consumatorilor observa la prima utilizare o crestere a activitatii intestinale fara a suferi nici un disconfort semnificativ. Dar daca activitatea intestinala creste prea mult sau prea repede, reduceti doza zilnica de Chlorella sau, daca este necesar, faceti o pauza de mai multe zile în tratament. Exista si unele cazuri în care apare o încetinire a activitatii intestinale, situatie în care cresteti rapid doza (30-60 comprimate sau mai mult) si beti mai multe lichide, de preferinta apa. Veti reveni la tranzitul normal în aproximativ 10 zile.

Desi sunt rare, exista si reactii adverse la consumul de Chlorella, care apar la prima administrare, cauzate de începutul procesului de dezintoxicare, respectiv de metalele grele care s-au acumulat în organism. Unele dintre cele mai frecvente includ dureri de cap, infectii sinusale, dureri articulare, amorteala, stare depresiva, ameteli si agitare.

Pentru a remedia efectele secundare cresteti dozajul pentru a accelera rata la care Chlorella elimina toxinele si paraseste corpul. Luati pâna la 15-30 de comprimate de patru ori pe zi, pâna când efectele secundare se diminueaza (8-10 zile). Reduceti încet cantitatea si frecventa dozei pâna când atingeti o doza zilnica normala.

În unele cazuri, consumatorii sensibili la cofeina au prezentat stari de agitati când iau Chlorella cu cafea. Pentru a evita acest efect secundar, este bine sa nu luati Chlorella cu cofeina sau noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *