Chlorella nu este un medicament şi nu este inclus în farmacopeea medicinii occidentale. Cu toate acestea, există numeroase articole ştiinţifice şi publicaţii care descriu efectele  Chlorellei. Laboratoarele farmaceutice lucrează chiar şi pentru a extrage componentele active ale Chlorellei pentru a-şi îmbogăţi propriile medicamente.

80% dintre consumatorii de Chlorella observă efectele sale pozitive în decurs de o lună, deci nu există nicio îndoială că Chlorella poate fi benefică pentru sănătatea ta.

 

Observaţii importante despre dozele şi recomandările de utilizare

Chlorella poate fi benefică pentru aproape oricine, dar nu există o reţetă universală de utilizare.
Suntem fiinţe complexe cu multe elemente comune, dar suntem şi indivizi cu propriile noastre caracteristici unice. Factori precum rata de absorbţie, capacitatea de eliminare, reacţia fiziologică şi nivelul de poluanţi din organism sunt specifice fiecărui individ. Astfel, puteţi să ajutaţi reţetele pe care vi le prezentăm, în funcţie de nevoile dvs. unice. Mai mult decât atât, nu uitaţi că nevoile noastre se pot schimba în timp, în funcţie de sezon, niveluri de stres, oboseală sau alţi factori diferiţi. Pentru a găsi doza potrivită pentru dvs., acordaţi o atenţie deosebită reacţiilor corpului dumneavoastră şi cum vă simţiţi în general.

 

Dozaj recomandat pentru adulţi
Medicii şi nutriţioniştii sugerează că o doză zilnică de 2-5 grame de Chlorella (sau 10-15 comprimate de 300 mg) are efecte pozitive semnificative asupra calităţii vieţii.

Poate fi administrată în două sau trei doze pe tot parcursul zilei şi nu toate odată. Cel mai bine este să o luaţi înainte de mese, cu un pahar mare de apă, respectiv cu cel puţin o oră înainte sau după administrarea altor medicamente (cum ar fi pilulele contraceptive). Deoarece Chlorella este bogată în fier bioabsorbabil, nu este indicat să o beţi cu ceai, deoarece acesta poate inhiba absorbţia fierului.
În plus faţă de administrarea de comprimate de Chlorella, utilizarea ei sub formă de pudră în gătit este foarte importantă, în special atunci când consumaţi peşte, care conţine invariabil o varietate de toxine. Adăugaţi 1-3 linguriţe de Chlorella la sfârşitul gătitului pentru a-şi păstra vitaminele.

Chlorella poate fi luată în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Alternativ, poate fi luată în tratamente de 3-4 luni. Aceste tratamente ar trebui să fie făcute de două ori pe an - unul primăvara şi unul toamna.

Dozaj recomandat pentru copii
Chlorella pulbere (sau comprimate) poate fi administrată şi copiilor. Dozele trebuie ajustate la greutatea celui mic proporţional cu recomandările pentru adulţi. De exemplu, un copil care cântăreşte 20 kg ar trebui să ia aproximativ 1 gram de Chlorella sau 3 comprimate pe zi.


Recomandări pentru prima utilizare
Cel mai bine este să începeţi să luaţi 1-2 comprimate de Chlorella pe zi. Creşteţi progresiv doza până ajungeţi la cantitatea dorită. Doza medie recomandată de 10-15 comprimate pe zi poate fi atinsă în 10 zile.


Contraindicaţii
Persoanele care suferă de hemocromatoză (exces de fier) ​​nu trebuie să ia Chlorella, deoarece aceasta conţine fier bioabsorbabil. Dacă luaţi anticoagulante, consultaţi-vă medicul înainte, deoarece Chlorella conţine vitamina K, importantă în coagulare.

Efectele secundare şi recomandări
Majoritatea consumatorilor observă la prima utilizare o creştere a activităţii intestinale fără a suferi nici un disconfort semnificativ. Dar dacă activitatea intestinală creşte prea mult sau prea repede, reduceţi doza zilnică de Chlorella sau, dacă este necesar, faceţi o pauză de mai multe zile în tratament. Există şi unele cazuri în care apare o încetinire a activităţii intestinale, situaţie în care creşteţi rapid doza (30-60 comprimate sau mai mult) şi beţi mai multe lichide, de preferinţă apa. Veţi reveni la tranzitul normal în aproximativ 10 zile.

Deşi sunt rare, există şi reacţii adverse la consumul de Chlorella, care apar la prima administrare, cauzate de începutul procesului de dezintoxicare, respectiv de metalele grele care s-au acumulat în organism. Unele dintre cele mai frecvente includ dureri de cap, infecţii sinusale, dureri articulare, amorţeală, stare depresivă, ameţeli şi agitare.

Pentru a remedia efectele secundare creşteţi dozajul pentru a accelera rata la care Chlorella elimină toxinele şi părăseşte corpul. Luaţi până la 15-30 de comprimate de patru ori pe zi, până când efectele secundare se diminuează (8-10 zile). Reduceţi încet cantitatea şi frecvenţa dozei până când atingeţi o doză zilnică normală.

În unele cazuri, consumatorii sensibili la cofeină au prezentat stări de agitaţi când iau Chlorella cu cafea. Pentru a evita acest efect secundar, este bine să nu luaţi Chlorella cu cofeină sau noaptea.