Rețetă simplă și rapidă de ciocolată cu ovăz pe care cei mici, cât și cei mari, o vor adora cu siguranță!  

 PS: Prăjitura nu necesită coacere!

Ingrediente:

Baza de ovăz:

1 cană fulgi ovăz

6 linguri unt de cocos

2 linguriţe sirop de agave

Ciocolata:

60 g nuci pecan

10 linguri ulei de cocos

3 linguri unt de cocos

3 linguri sirop de agave

3 linguri pudră de roşcove

4 linguri făină de cocos

 Mod de preparare:

Se amestecă ovăzul cu untul de cocos la temperatura camerei, se adaugă siropul de agave și se toarnă compoziția într-o tavă de silicon de forma unui chec sau în orice alt vas preferați. Se bagă apoi la frigider pentru 20 de minute. Între timp, se mărunțesc nucile pecal la robotul de bucătărie Acestea se vor amesteca cu restul ingredientelor pentru ciocolată. După aceea, scoatem baza de ovăz de la frigider și turnăm peste aceasta amestecul de ciocolată. Compoziția astfel obținută o băgăm la frigider pentru încă o oră, după care poate fi servită. După preferințe, dacă o doriți mai moale, scoateți ciocolată din frigider cu 10 minute înainte de a o consuma și lăsați-o la temperatura camerei. Este un desert delicios, ideal pentru copii, și nu numai!

Batoanele de ciocolată cu ovăz sunt o variantă sănătoasă la ciocolata din comerţ şi mult mai nutritive.

Poftă bună!

Sursa: http://mamidavidhealthycookig.ro/2019/09/25/ciocolata-cu-ovaz