Clătite cu făină de migdale

Învață să pregătești rapid și ușor clătite delicioase cu făină de migdale! Simple, pufoase și aromate, ele sunt perfecte de savurat la micul-dejun.

Îndulcite cu banane coapte, ele nu conțin zahăr rafinat în compoziție. Singura sursă de zahăr natural provine de la siropul de arțar pe care îl veți turna la final peste clătite.

Cu doar 7 ingrediente poți pregăti un mic-dejun de care se pot bucura și cei mai pretențioși, clătitele cu făină de migdale fiind o opțiune keto, fără gluten, fără lactate și cu puține calorii!

Făina de migdale este o alternativă perfectă pentru făina albă, fiind nu numai savuroasă, dar și bogată în nutrienți. Aceasta conține vitamine, minerale, proteină și fibre și este bogată în acizi grași nesaturați. Totuși, pentru că este fără gluten, aluatul obținut cu această făină are nevoie de mai multe ouă pentru a se putea lega.

 

Ingrediente pentru clătite:

4 ouă mari

½ cană cu lapte de migdale neîndulcit

¼ cană de ulei vegetal

1 linguriță de extract de vanilie

1 banana coaptă sau, dacă nu vă plac bananele, puteți înlocui cu ¾ sirop de mere neîndulcit

1 linguriță de praf de copt

Un vârf de sare

2 căni de făină de migdale

Ulei vegetal (de cocos, de avocado) pentru prăjit

 

Topping:

Sirop de arțar

Fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Într-un blender, adăugați ouăle, lapte de migdale, uleiul vegetal, extractul de vanilie, banana, praful de copt, sarea și făina de migdale. Mixați până când toate ingredientele sunt perfect omogenizate.

Într-o tigaie antiaderentă încălziți la foc mediu 1 lingură de ulei vegetal. Turnați ¼ de cană din aluatul obținut. Întindeți-l ușor pe suprafața tigăii cu ajutorul unei spatule. Prăjiți-l cam 1-2 minute sau până când se formează bule pe suprafața aluatului. Întoarceți apoi clătita pe cealaltă parte și lăsați-o cam 2 minute ori până când capătă o culoare spre maro-auriu.

Repetați aceleași instrucțiuni și pentru aluatul rămas.

La final, adaugați pe clătite fructe proaspete,  turnați sirop de arțar și serviți-le calde.

Poftă bună!

 

Sursa: foolproofliving.com