Xilitolul are cu 40% mai puţină valoare calorică şi cu 75% mai puţine glucide decât zaharoza şi este absorbit în organism cu participare minimă din partea insulinei, astfel încât are indicele glicemic de 14 ori mai mic decât zahărul obişnuit din sfeclă.

Proprietăţile xilitolului:

  • Recomandat în special oamenilor care ţin o dietă cu puţine calorii

  • Elimină respiraţia urât mirositoare

  • Întăreşte sistemul imunitar

  • Are efect antibacterian.

Sarea de Himalaya este cea mai pură şi sănătoasă sare din lume. Aceasta conține nu mai puțin de 84 de vitamine și minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa într-un mod optim.

Proprietăţile sării de Himalaya:

  • Combate bolile legate de sinusuri, cum ar fi durerile de gât, nasul înfundat, infecţiile urechii

  • Vindecă reumatismul

  • Combate inflamaţia pielii şi a articulaţiilor

  • Regenerează pielea

  • Normalizează tensiunea arterială

  • Hidratează organismul şi îii oferă nutrienţii de care are nevoie.



Clătite cu mere

Ingrediente:

Preparare:

  1. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt.

  2. Se adaugă lapte, gălbenuş de ou şi xilitol.

  3. Din albuş se face spumă, după care se adaugă la compoziţie.

  4. Se decojesc merele şi se taie în felii groase de 2 cm.

  5. Feliile de măr se introduc în aluat, după care se prăjesc bine pe amblele părţi.

  6. Se presară cu zahăr pudră. Opţional, se pot decora cu frunze de mentă şi merişoare.