Gustoasa, zemoasa si parfumata, zmeura este iubita, probabil, de toata lumea. Este ideala ca si gustare si minunata atunci cand este adaugata in prajituri, siropuri, dulceata, etc. In secolul al XVI-lea era folosita pentru a fortifia organismul. Acum este sezonul zmeurei, asa ca e momentul sa iti pregatesti un desert cu zmeura! Incearca reteta noastra!

     Zmeura creste in padure, dar si in gradini. Zmeura din padure este mult mai gustoasa si aromata decat cea cultivata in gradina. Contine vitaminele C, E, B1, B2, B6. De asemenea, frunzele de zmeura se folosesc pentru a prepara o infuzie aromata.

     Clatite cu zmeura, xilitol si ulei de cocos

     Ingrediente:

-          200 g zmeura + cateva bucati mai mari si frumoase, pentru decor

-          2,5 linguri de zahar brun

-          2,5 linguri de zahar

-          2 oua

-          200 g faina

-          75 ml lapte

-          1 lingurita de praf de copt

-          1 lingura de xilitol

-          200 g de kefir

-          1 lingura de ulei de cocos

-          Cateva frunze de menta pentru decor.

     Zmeura se spala si se usuca. Se pune intr-o cratita, se adauga zaharul brun si se fierbe la foc mic timp de 15 – 20 minute, pana cand se obtine o pasta densa.

     Intr-un bol se pun ouala, zaharul, ulei de cocos si se bat bine. Se adauga urmatoarele, in ordine: laptele, chefirul si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.

     Clatitele se prajesc in ulei de cocos, la foc mediu. Se servesc cu sos de zmeura. Se decoreaza cu zmeura proaspata si frunze de menta.

     Pofta buna!