Mulţi dintre noi îşi beau întâi cafeaua şi după aceea iau micul dejun. Este sănătos? Nu. Cafeaua consumată pe stomacul gol provoacă arsuri, indigestie şi irită tractul digestiv.

     Băută în exces, cafeaua este dăunătoare pentru organism. În special dacă este băută pe stomacul gol. O mulţime de oameni au acest obicei nesănătos. De multe ori nici nu îşi dau seama ca arsurile la stomac sunt provocate de acest lucru. Iar în cele mai rele cazuri, se poate ajunge chiar şi la ulcer gastric.

     Deşi nu ne putem imagina o zi fără cafea, atunci cand acesta iti face rau, evit-o! Cafeaua stimulează organismul şi creşte puterea de concentrare, însă după un timp aceste efecte se diminuează şi ne simţim fără energie. De aceea cafeaua produce dependenţă. Pentru că trimite corpului un semnal fals, prin care îi spune că oboseala a trecut.

     Şi atunci cum să bem cafeaua ca să fie eficientă? Dacă nu dimineaţa, atunci când?

     Se pare că cel mai indicat este să bem cafeaua după masa de prânz. Cel mai indicat este un espresso cu lapte degresat.

     Cafeaua are o mulţime de proprietăţi benefice: stimulează, elimină semnele de oboseală, contribuie la arderea grăsimilor din organism şi oferă energie. Medicina chineazească recomandă cafeaua pentru consolidarea rinichilor şi a intestinelor şi pentru a îmbunătăţi starea de spirit şi puterea de concentrare. Condiţia? Să fie preparată după o reţetă sănătoasă şi să fie consumată la momentul potrivit, nu pe stomacul gol.

     Deşi gustoasă, cafeaua nu ar trebui să înlocuiască un mic dejun sănătos şi nutritiv.