Vine iepurașul și odată cu el trebuie să ne pregătim pentru sărbătorile pascale. Dacă ai ales să adopți o dietă vegană sau pur și simplu vrei să încerci ceva diferit de Paștele acesta, noi îți propunem să încerci această rețetă de cozonac vegan cu portocale.

Timp de gătire: 40 min

Ingrediente:

500g făină de grâu

50 g zahăr

20 g drojdie

200 ml lapte vegetal

80 g unt vegan

100 g fructe confiate (la alegere)

70 g stafide

 

Ingrediente glazură:

100g zahăr pudră

1 linguriță zeamă de lămâie

Coajă de portocale

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în laptele cald (nu fierbinte!) și adaugă 1 linguriță de zahăr.

Adăugați făina, stafidele, untul, fructele confiate și laptele vegetal în robotul de bucătărie și frământați bine.

Acoperiți apoi aluatul și lăsați-l la crescut pentru min. 30 de minute. Apoi luați-l și frământați-l din nou.

Împărțiți apoi aluatul în 3 părți egale pe care le rulați astfel încât să formați 3 fire de aceleași dimensiuni. Împletiți aluatul ca în poze și îmbinați capetele pentru a forma o coroană.

Acoperiți cozonacul și lăsați-l să se odihnească pentru alte 30 de minute.

Încălziți cuptorul la 180  de grade Celsius.

Coaceți cozonacul pentru aproximativ 40 de minute.

Lăsați cozonacul să se răcească complet.

Amestecă bine zahărul pudră cu zeama de lămâie și toarnă compoziția peste cozonac.

La final, presară coaja de portocală pe deasupra.

Cozonacul este gata.

Poftă bună!

Sursa: klaraslife.com