Stresul este un factor declanșator al multiplelor tipuri de boli, afecțiuni. Pe unele le amplifică, pe unele le inițiază. Deși se promovează ideea de viață echilibrată, bazată pe o dietă sănătoasă, suficiente ore de somn, hidratare și o stare pozitivă ca aspecte ce funcționează în combaterea stresului, uneori nu este de ajuns. Suplimentele sunt și ele recomandate, un stimul pentru ca organismul să lupte eficient.

De ce stresul slăbește organismul și afectează imunitatea? Pentru că va crea un context în care suntem mereu în alertă și în stare de autoapărare. Stresul generează o explozie de hormoni, mai exact de cortizol. Acest fapt face ca resursele organismului să fie puse la bătaie pentru a contracara această situație, imunitatea fiind slăbită, creându-se astfel contextul perfect pentru ca anumite afecțiuni să fie declanșate.


Ajutor de la natură în lupta cu stresul

În funcție de tipul de stres, de ceea ce a generat această situație și de particularitățile fiecărui caz, suplimentele potrivite pentru lupta antistres pot fi diverse.


Ca, Mg, Zn

Ce legătură există între aceste minerale și stresul? Această combinație este esențială pentru ca sistemul nervos să fie puternic și relaxat. Cu acțiune benefică asupra inimii, a circulației, cele trei elemente împreună combat nervozitatea, oboseala, îmbunătățesc chiar și calitatea somnului.

Mai mult decât atât, același complex este eficient pentru cei care suferă de crampe musculare, cu stări de anxietate și migrene. Toate acestea pot fi stări asociate cu stresul.

Recomandăm: formule prietenoase de calciu, magneziu și zinc în varianta pulbere sau cele efervescente.


Uleiuri

Uleiul esential de menta este una din cele mai frecvente recomandări.  Poate fi folosit cu uz intern și extern, având efecte benefice multiple. Este util pentru acțiunea sa antiinfecţioasă, decongestionantă, analgezică, printre altele. Acesta va fi însă întotdeauna folosit diluat.

Din seria de uleiuri esențiale și altele pot fi recomandate pentru efectul calmant. Este vorba despre uleiul esențial de lavandă, spre exemplu. Aromaterapia funcționează în măsura în care sunt alese aromele care sunt pe placul celui care le folosește.

Uleiul de cannabis este, de asemenea, o opțiune regăsită în selecția noastră de produse de tipul suplimentelor antistres. Acesta este însă sub formă de capsule moi, ce conțin ulei obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă.


Ceaiuri

Plantele medicinale sunt cunoscute pentru efectele pe care le au asupra organismului. În perioade de răceală mai ales sunt recomandate pentru că pot decongestiona și pot ameliora simptomele. Ei bine, și pentru cei care se simt stresați ceaiul poate fi benefic.

Recomandăm: ceaiul de papadie ce poate fi folosit ca atare, ca infuzie sau administrat sublingual. Este cunoscut pentru efectele sale detoxifiante, pentru că influențează apetitul și pentru că susține secrețiile digestive.

Nici ceaiul verde nu este de exclus. Acesta este adesea corelat cu perioadele de cure de slăbire, însă are efect revigorant și poate fi o alegere sănătoasă oricând.

În categoria de produse antistres de la Biosano veți găsi și alte opțiuni de suplimente, pe bază de valeriană, cu extract de ginseng, cu omega 3 și 6, curcumină sau sunătoare, printre altele. Varietatea de produse demonstrează că stresul afectează la nivel extins întregul organism și buna sa funcționare. Nu se poate spune că există o cale anume spre a fi combătut, astfel încât cei care au de suferit din această cauză, de obicei cunosc un lanț de efecte negative - le sunt amplificate anumite dureri, afecțiuni.

Așadar, atunci când suntem stresați provocarea este de a combate acest factor prin multiple acțiuni – consum de suplimente pentru imunitate, pentru relaxare și ameliorarea unor dureri fizice de asemenea. Urmăriți ofertele Biosano pentru a achiziționa produsele dorite.