Cum să scapi de celulită? Îți prezentăm 5 metode de acasă pentru combaterea acestei probleme.

 

Cum să scăpăm de celulită și să avem un aspect sănătos al pielii? Ne ajută dacă avem o dietă adecvată și folosim produse pentru îngrijirea pielii? Răspunsurile la aceste și alte întrebări pot fi găsite în partea următoare a articolului.

Știai că: Astăzi, aproape 90% din femeile din întreaga lume se luptă cu problema celulitei? Pielea cu aspect de coajă de portocală, încrețită, nu este singurul simptom al acestei tulburări. Se pare că celulita poate fi un precursor al unor anomalii în funcționarea corpului nostru. Dieta inadecvată și stilul de viață sedentar sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale bolii, dar nu numai.


Celulita - CE ESTE și DE CE APARE?

Celulita nu este altceva decât o distribuție anormală a țesutului gras, însoțită de umflarea pronunțată și de fibroza țesuturilor subcutanate. Această tulburare este mai frecventă la femei și apare mai ales după pubertate. Simptomele celulitei se intensifică în timpul sarcinii, menopauzei și atunci când există tulburări hormonale distincte la femei. Celulita apare cel mai frecvent în jurul șoldurilor, coapselor, genunchiului și feselor. Cu toate acestea, se întâmplă, de asemenea, să apară pe umeri și chiar pe stomac. Care sunt cauzele acestei tulburări?

Modificările care apar în sistemul hormonal feminin sunt cel mai adesea responsabile pentru formarea celulitei. Sub influența creșterii nivelului de estrogen din corpul tău, se constată o creștere a permeabilității vaselor de sânge, care la rândul său duce la colectarea de fluide fiziologice în spațiile intercelulare. Cu toate acestea, alte fenomene au, de asemenea, un impact asupra formării celulitei, cum ar fi:

- Factori genetici;

Stilul de viață sedentar;

Dietă necorespunzătoare, bogată în alimente grase;

Purtarea de haine prea strânse pe corp; 

Hidratarea insuficientă a corpului.


Cum luptăm cu celulita?

Există multe modalități de combatere a problemei celulitei. Numeroase clinici de medicină estetică ne oferă tratamente moderne, iar producătorii de produse cosmetice promovează din când în când creme noi, minunate, concepute să facă față aspectului de coajă de portocale într-un timp scurt. Cu toate acestea, se pare că există câteva metode testate și verificate de combatere a acestei probleme, care va reduce în mod semnificativ simptomele celulitei în câteva săptămâni de la începerea utilizării acestora.


Metoda nr 1. Dieta corectă

Alimentele tip fast-food sau consumul excesiv de gustări dulci și sărate pot fi cauza celulitei. Pentru a scăpa de aceasta, urmați câteva reguli de mai jos.

Mai întâi de toate: mâncați în mod regulat. Regula de aur a mâncării sănătoase este să mănânci câteva mese mai mici la ore regulate. Nu uita că ultima masă trebuie luată cu minim 3 ore înainte a ora ta de culcare.

În al doilea rând: Renunțați la alimente grase. Uitați de cartofii prăjiți prăjit și alegeți, în schimb, feluri de mâncare preparate în abur sau coapte la cuptor.

În al treilea rând: Limitați aportul de sare. Acest condiment este responsabil pentru reținerea cantităților excesive de apă din corpul nostru și creșterea tensiunii arteriale.

În al patrulea rând: Pune o cantitate mare de legume și fructe în dieta ta. Datorită acestui lucru vă veți accelera metabolismul și, prin urmare, veți scăpa de problema constipației opresive.Metoda nr. 2. Exerciții zilnice

Stilul de viață sedentar și activitatea fizică scăzută sunt una dintre principalele cauze ale formării celulitei. Prin urmare, este important să dedicați cel puțin 15 minute în fiecare zi pentru a efectua unele dintre următoarele exerciții.

Exercițiul 1: Ridicarea piciorului alternativ într-o poziție întinsă (pe spate) - aproximativ 15 repetări pe picior;

Exercițiul 2: Săritul coardei sau squats - efectuate timp de aproximativ 5 minute;

Exercitarea trei: Stați în genunci, cu palmele pe podea (palmele trebuie să fie în aceeași linie cu genunchii), apoi ridicați pe rând picioarele, până ce acestea ajung să fie paralele cu pământul - aproximativ 15 repetări pentru fiecare picior;

Se pare că un impact uriaș asupra reducerii celulitei îl au joggingul zilnic și înotul regulat (cel puțin o dată pe săptămână).

 


Metoda nr. 3. Îngrijirea adecvată a pielii

Îngrijirea zilnică a pielii și hidratarea cu ajutorul mijloacelor adecvate pot exercita o influență enormă asupra reducerii celulitei. Nu trebuie să cheltuiți o avere, cumpărați doar un gel delicat care conține extract de castan sau să pregătiți un scrub de casă cu cafea și chiar zahăr simplu. Ideal ar fi ca la fiecare duș să masați pielea cu zaț de cafea sau cu zahăr, insistând asupra zonelor cu probleme. Astfel, veți accelera circulația sângelui și procesul de exfoliere.

 


Metoda 4. Un masaj regulat

Un masaj aromat îl puteți face cu ulei de nucă de cocos, care nu numai că va crește elasticitatea și umiditatea pielii, dar va îmbunătăți și fluxul de sânge din vasele de sânge, făcând pielea mai fermă și reducând semnificativ semnele celulitei.


 

Metoda nr. 5. Hidratarea adecvată a corpului

Furnizarea a cel puțin 2 litri de apă în organism pe zi contribuie la o îndepărtare mai rapidă a excesului de grăsime din corpul dumneavoastră, care este în mare măsură responsabil pentru formarea simptomelor de celulită.

 

Sursa: kacikzdrowia.p