Stil de viata sanatos, Suplimente alimentare

Cum sa scapi de celulita? iti prezentam 5 metode de acasa pentru combaterea acestei probleme.

Cum sa scapi de celulita? Îti prezentam 5 metode de acasa pentru combaterea acestei probleme.

 

Cum sa scapam de celulita si sa avem un aspect sanatos al pielii? Ne ajuta daca avem o dieta adecvata si folosim produse pentru îngrijirea pielii? Raspunsurile la aceste si alte întrebari pot fi gasite în partea urmatoare a articolului.

stiai ca: Astazi, aproape 90% din femeile din întreaga lume se lupta cu problema celulitei? Pielea cu aspect de coaja de portocala, încretita, nu este singurul simptom al acestei tulburari. Se pare ca celulita poate fi un precursor al unor anomalii în functionarea corpului nostru. Dieta inadecvata si stilul de viata sedentar sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale bolii, dar nu numai.

Celulita – CE EStE si DE CE APARE?

Celulita nu este altceva decât o distributie anormala a tesutului gras, însotita de umflarea pronuntata si de fibroza tesuturilor subcutanate. Aceasta tulburare este mai frecventa la femei si apare mai ales dupa pubertate. Simptomele celulitei se intensifica în timpul sarcinii, menopauzei si atunci când exista tulburari hormonale distincte la femei. Celulita apare cel mai frecvent în jurul soldurilor, coapselor, genunchiului si feselor. Cu toate acestea, se întâmpla, de asemenea, sa apara pe umeri si chiar pe stomac. Care sunt cauzele acestei tulburari?

Modificarile care apar în sistemul hormonal feminin sunt cel mai adesea responsabile pentru formarea celulitei. Sub influenta cresterii nivelului de estrogen din corpul tau, se constata o crestere a permeabilitatii vaselor de sânge, care la rândul sau duce la colectarea de fluide fiziologice în spatiile intercelulare. Cu toate acestea, alte fenomene au, de asemenea, un impact asupra formarii celulitei, cum ar fi:

– Factori genetici;

– Stilul de viata sedentar;

– Dieta necorespunzatoare, bogata în alimente grase;

– Purtarea de haine prea strânse pe corp; 

– Hidratarea insuficienta a corpului.

Cum luptam cu celulita?

Exista multe modalitati de combatere a problemei celulitei. Numeroase clinici de medicina estetica ne ofera tratamente moderne, iar producatorii de produse cosmetice promoveaza din când în când creme noi, minunate, concepute sa faca fata aspectului de coaja de portocale într-un timp scurt. Cu toate acestea, se pare ca exista câteva metode testate si verificate de combatere a acestei probleme, care va reduce în mod semnificativ simptomele celulitei în câteva saptamâni de la începerea utilizarii acestora.

Metoda nr 1. Dieta corecta

Alimentele tip fast-food sau consumul excesiv de gustari dulci si sarate pot fi cauza celulitei. Pentru a scapa de aceasta, urmati câteva reguli de mai jos.

Mai întâi de toate: mâncati în mod regulat. Regula de aur a mâncarii sanatoase este sa manânci câteva mese mai mici la ore regulate. Nu uita ca ultima masa trebuie luata cu minim 3 ore înainte a ora ta de culcare.

În al doilea rând: Renuntati la alimente grase. Uitati de cartofii prajiti prajit si alegeti, în schimb, feluri de mâncare preparate în abur sau coapte la cuptor.

În al treilea rând: Limitati aportul de sare. Acest condiment este responsabil pentru retinerea cantitatilor excesive de apa din corpul nostru si cresterea tensiunii arteriale.

În al patrulea rând: Pune o cantitate mare de legume si fructe în dieta ta. Datorita acestui lucru va veti accelera metabolismul si, prin urmare, veti scapa de problema constipatiei opresive.

Metoda nr. 2. Exercitii zilnice

Stilul de viata sedentar si activitatea fizica scazuta sunt una dintre principalele cauze ale formarii celulitei. Prin urmare, este important sa dedicati cel putin 15 minute în fiecare zi pentru a efectua unele dintre urmatoarele exercitii.

Exercitiul 1: Ridicarea piciorului alternativ într-o pozitie întinsa (pe spate) – aproximativ 15 repetari pe picior;

Exercitiul 2: Saritul coardei sau squats – efectuate timp de aproximativ 5 minute;

Exercitarea trei: Stati în genunci, cu palmele pe podea (palmele trebuie sa fie în aceeasi linie cu genunchii), apoi ridicati pe rând picioarele, pâna ce acestea ajung sa fie paralele cu pamântul – aproximativ 15 repetari pentru fiecare picior;

Se pare ca un impact urias asupra reducerii celulitei îl au joggingul zilnic si înotul regulat (cel putin o data pe saptamâna).

 

Metoda nr. 3. Îngrijirea adecvata a pielii

Îngrijirea zilnica a pielii si hidratarea cu ajutorul mijloacelor adecvate pot exercita o influenta enorma asupra reducerii celulitei. Nu trebuie sa cheltuiti o avere, cumparati doar un gel delicat care contine extract de castan sau sa pregatiti un scrub de casa cu cafea si chiar zahar simplu. Ideal ar fi ca la fiecare dus sa masati pielea cu zat de cafea sau cu zahar, insistând asupra zonelor cu probleme. Astfel, veti accelera circulatia sângelui si procesul de exfoliere.

 

Metoda 4. Un masaj regulat

Un masaj aromat îl puteti face cu ulei de nuca de cocos, care nu numai ca va creste elasticitatea si umiditatea pielii, dar va îmbunatati si fluxul de sânge din vasele de sânge, facând pielea mai ferma si reducând semnificativ semnele celulitei.

 

Metoda nr. 5. Hidratarea adecvata a corpului

Furnizarea a cel putin 2 litri de apa în organism pe zi contribuie la o îndepartare mai rapida a excesului de grasime din corpul dumneavoastra, care este în mare masura responsabil pentru formarea simptomelor de celulita.

 

Sursa: kacikzdrowia.p

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *