Deşi se poate administra şi sub formă de comprimate, cel mai sănătos mod de a consuma cafeaua verde este sub formă de infuzie.

Important de ştiut este faptut ca boabele nu trebuie macinate in râşniţă deoarece acestea sunt foarte dure şi pot deteriora râşniţa, iar pe lângă acest aspect, nu este necesară o macinare foarte fină a cafelei pentru proprietăţile sunt emanate chiar dacă aceasta este mai grunjoasă.

Cel mai indicat mod de a măcina/mărunţi boabele de cafea verde este să le zdobiţi/pisaţi într-un mojar.

 

Cafeaua verde măcinata se prepară în mod diferit faţă de cea neagră, şi anume: peste 1 linguriţă de cafea se toarnă 250 de ml de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de 2 minute.

Modalităţi indicate de preparare: prin infuzie şi prin fierbere.

Prepararea cafelei verzi prin infuzie

Prepararea unei infuzii de cafea verde este o acţiune rapidă şi durează 20 de minute.

După expirarea timpului de infuzare, se poate adăuga xilitol sau alţi îndulcitori fără calorii, precum şi miere sau sirop de agave, după preferinţele individuale. Dacă doriţi sa obţineţi efecte rapide şi pierdere in greutate, ar trebui să consumaţi această băutură neîndulcită sau măcar să folosiţi îndulcitori fără calorii, precum stevia şi xilitolul.

 

Cafeaua se poate strecura cu ajutorul unei site, deşi acest lucru nu este neapărat necesar. 

Zaţul cafelei se decantează destul de repede şi conţine substanţe care continuă să se elibereze în băutură, chiar şi după expirarea timpului de infuzare.

Important: boabele nu se macină in râşniţă 

cafea verde

 

Prepararea cafelei verzi prin fierbere la ibric
Mai este o modalitate de preparare a cafelei verzi, doar că durează ceva mai mult timp. Această modalitate presupune zdrobirea boabelor de cafea verde într-un mojar, deşi acest lucru nu este absolut necesar deoarece boabele se pot folosi şi întregi. 

Boabele de cafea sau cafeaua marunţită în mojar se pun într-un ibric, se adaugă apă şi se fierb timp de 15 minute, amestecând din când în când. 
Băutura obţinută se acoperă şi se lasă timp de 1 oră, crescând astfel eficienţa extractului preparat.

 

Recomandari
Se recomandă consumul a 2 - 3 ceşti de cafea verde pe zi, prima cafea fiind consumată dimineaţa pe stomacul gol.

Dacă nu vă puteţi obişnui cu gustul specific amărui de cafea verde, puteţi îndulci cafeaua cu miere sau cu alţi îndulcitori. Însă dacă doriţi să scăpaţi în timp record de kilogramele în plus, este indicat să consumaţi cafeaua verde neîndulcită mai ales ca puţin gust amărui nu este considerat un efort prea mare pentru o siluetă mai suplă.