Curry de cocos cu unt de migdale, cartofi dulci și măr

Vrei să încerci ceva diferit în bucătărie? Noi îți propunem o rețetă inedită de curry cu unt de migdale și lapte de cocos cu care îi vei surprinde pe cei dragi!

Ingrediente:

Pentru 2 porții

1 linguriță ulei de cocos

250 g cartof dulce, decojit

200 g dovlecel decojit

1 linguriță de ghimbir, tocat sau ras

1 1/2 lingură de pudră de curry

400 ml lapte de nucă de cocos

2 linguri unt de migdale alb

2 linguri de migdale decojite

2 linguri semințe de dovleac

2 linguri stafide sultan

1 lingură sare de mare

piper

1 măr mărunt, decojit și tăiat în spirale

2 linguri de chipsuri de nucă de cocos

Coriandru pentru servire

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul de nucă de cocos într-o tigaie mare la foc mediu. Tăiați cartofii dulci în spirale și amestecați cu ghimbirul proaspăt, prăjiți aproximativ 2 minute până când cartofii dulci se înmoaie. Adăugați acum dovlecelul, tăiat de asemenea în spirale și gătiți încă 2 minute.

Se adaugă pudra de curry și se călește aproximativ 1 minut. Adăugați în tigaie lapte de cocos, untul de migdale, sare și piper și amestecați bine până când totul este bine omogenizat. Aduceți curry la fierbere, amestecând constant, lăsați la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând ocazional, până se îngroașă. Presărați pe deasupra migdalele, semințele de dovleac și stafidele sultan și împărțiți curry-ul în boluri. Ornați cu spiralele de mere, chipsurile de nucă de cocos, semințele de dovleac rămase și și serviți cu coriandru.

Poftă bună!

 

Sursa: rapunzel.de