faian de cocos cu marCei care sunt alergici la gluten, nuci sau pur și simplu caută o alternativă nutrițioasă la făina tradițională, făina de cocos poate fi soluția căutată.  Este făcută în întregime din nucă de cocos uscată sau măcinată, ceea ce o face o alegere sănătoasă în orice alimentație.  Făina de cocos este bogată în fibre, reprezentând aproape 61% din VNR, ajută la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control, contribuie la digestia și susține funcționarea normală a metabolismului.  


Rețeta zilei: Mere crocante cu cocos

  • 1 kg mere
  • 1/2  cană (56 grame) de făină de cocos
  • 1/2 cană (50 grame) făină de migdale
  • 1/2 cană de ovăz fără gluten
  • 2/3 ceașcă de zahăr de cocos
  • 1/2 lingurita de scorțișoară
  • 1/2 linguriță de nucșoară
  • 1/2 linguriță de mirodenii
  • 1/4 linguriță de sare de mare
  • 85 ml de ulei de cocos organic
  • 2 linguri cu semințe organice de in
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de vanilie
  • 1 lingură agave (opțional)


Preîncălziți cuptorul. Curățați miezul merelor și tăiați-le în felii. Amestecați feliile cu scorțișoară apoi asezați-le într-un vas de aproximatic 8x11 cm. Opțional, presărați merele și cu 1 linguriță de agave (are un efect caramelizant). Separat, amesteați albușurile cu semințele de in și lăsați compoziția să se odihnească.  Adăugați apoi toate ingredientele uscate într-un castron și amestecați-le cu o furculiță. Amestecați uleiul de cocos topit și vanilia cu amestecul de ouă și in, apoi cu ingredientele uscate.  Se amestecă totul cu furculița până se omogenizează și se răspândește uniform peste mere până este complet acoperit.
Se lasă la cuptor 30 de minute. La final, se lasă să se răcească încă 30 de minute.