Fasolea Mung provine din China. Germenii acesteia conţin enzime care îmbunătăţesc digestia. Fasolea Mung este o plantă anuală care ajunge la o înălțime de 120 cm. De ce este sănătoasă? Pentru că are capacitatea de a elimina toxinele din organism și îmbunătățește funcționarea ficatului.

     Beneficii aduse sănătăţii

     Fasolea Mung conţine proteine uşor de digerat. Are un conţinut ridicat de minerale şi este bogată în vitaminele A, C, E şi din complexul B.

     În plus, fasolea Mung are capacitatea de a scădea nivelul de colesterol rău din sânge. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanţi pe care acest de fasole o conţine previne apariţia bolilor de inimă.

     Cum se utilizează fasolea Mung?

     Mugurii de fasole Mung sunt utilizaţi în special în China şi Vietnam. Se potrivesc şi în preparatele calde şi în cele reci.

     Fasolea Mung este folosită în dietele vegetariene deoarece are un conţinut bogat în proteine. În Orientul Extrem, aceasta este transformată în tăiţei, care după fierbere devin transparenţi.

     Nu ştii cum să găteşti fasolea Mung?

     Iată reţeta de fasole Mung cu legume:

     Ingrediente:

  • 1.5 căni fasole Mung
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel mediu
  • 1 praz
  • ¼ ţelină medie
  • ½ brocoli fiert
  • Sare, piper (după gust)

     Preparare:

     Se lasă fasolea la umflat peste noapte.

     A doua zi se pune fasolea într-un vas şi se acoperă cu apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se adaugă sare la sfărţit, pentru a nu se întări fasolea.

     Legumele se taie cubuleţe şi se călesc timp de 5 minute. Se adaugă prazul taiat. Se adaugă puţină apă peste legume şi se gătesc în continuare, până când acestea se înmoaie. Se condimentează după gust.

     Se adaugă fasolea scursă de apă şi brocoliul fier separat.