Fructele goji sunt relativ recent apărute pe piaţa românească, însă ele au fost folosite în medicina tradiţională chineză de mii de ani. Şi nu e de mirare! Ele au o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Aceste fructe roşii mici sunt delicioase atât proaspete, cât şi deshidratate și se pot folosi în zeci de moduri. Se pot adăuga în shake-uri, cocktail-uri, smoothie-uri, musli, piureuri, budinci, salate, prăjituri etc. Iată câteva motive pentru care ar trebui să le includeţi în dieta zilnică:

  • Sunt bogate în antioxidanţi: studiile au demonstrat că fructele goji conţin o mulţime de antioxidanţi care ajută la luptă împotriva cancerului, contracarând efectele negative ale radicalilor liberi.
  • Oferă protecţie împotriva soarelui: te-ai gândit vreodată la protecţie solară comestibilă? Fructele goji ar putea fi modalitatea! Aceste fructe sunt cunoscute pentru protecţia pe care o oferă împotriva razelor UV dăunătoare, aşadar când mergeţi la plajă, nu uitaţi să vă luaţi şi fructele goji!
  • Previn apariţia semnelor de îmbătrânire prematură: unele dintre cele mai vechi utilizări ale fructelor goji se datorează proprietăţilor anti-aging. Studiile recente confirmă acest lucru, în mare parte datorită concentraţiei mari de antioxidanţi din aceste fructe, denumite uneori şi „diamante roşii”.
  • Au efect detoxifiant: fructele goji hrănesc şi tonifiază ficatul şi rinichii, fapt pentru care au fost şi sunt folosite în medicină chineză în tonice.
  • Îmbunătăţesc bună dispoziţie: fructele goji măresc sentimentul de bunăstare generală și pot îmbunătăţi performanţa neurologică şi psihologică. În plus, sunt bogate în fier (conţin mai mult fier decât spanacul) şi în vitamine din complexul B, care vă oferă energie, aşadar fructele goji sunt un ingredient extraordinar pentru smoothie-ul de dimineaţă.
  • Ajută funcţia digestivă: fructele goji îmbunătăţesc digestia, deoarece sunt bogate în fibre.
  • Îmbunătăţesc vederea: o altă utilizare a acestor fructe se datorează capacităţii lor de a contribui la îmbunătăţirea vederii.
  • Întăresc sistemul imunitar: datorită faptului că fructele goji conţin o cantitate semnificativă de vitamina C, ele sunt ideale ca gustare pentru a preveni răceala şi gripă. În plus, un studiu recent a arătat că acestea ajută la eficacitatea virusului antigripal.
  • Ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare: printre numeroase alte descoperiri (inclusiv că fructele goji au proprietăţi anti-oboseală, antidiabetice şi antiinflamatorii), un studiu a declarat că aceste fructe au mai multe proprietăţi farmacologice, inclusiv efecte cardioprotectoare.Ciocolată cu goji

Ingrediente:

- ½ ceaşcă de ulei de cocos (topit)

- ½ ceaşcă de cacao

- 3 – 4 linguri de sirop de arţar

- fructe goji

Metoda de preparare: 

Se amestecă toate ingredientele și se omogenizează.

*Ingredientele se pot ajusta după gust.

Amestecul se toarnă într-o tavă de copt, care se ţine la congelator timp de câteva ore.

Poftă bună!