7 măști de păr cu ulei de ricin pe care le poți face acasă

Uleiul de ricin a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate, mulțumită calităților sale de îngrijire a părului, și nu numai. Acest tip de ulei are proprietăţi antivirale, antibacteriene și antifungice, ceea ce îl califică drept un bun tratament pentru problemele scalpului. Principalul ingredient al uleiul de ricin este acidul ricinoleic care accelerează circulația sângelui în zona scalpului, ducând astfel la creșterea mai rapidă a părului. Mai mult, acizii grași din compoziție sunt un punct forte pentru problemele părului. Îți propunem să încerci una dintre următoarele măști cu ulei de ricin:


1. Mască de păr cu ulei de ricin și ulei de cocos

Dacă ai părul tău este subțire și vrei să devină mai bogat și frumos, aceasta este masca pentru tine. Amestecă părți egale de ulei de ricin și ulei de cocos într-un vas. Aplică amestecul pe scalp în mod egal și lasă-l să acționeze timp de 30 – 40 de minute. Spălați apoi părul cu șamponul dumneavoastră obișnuit.

2. Mască cu ulei de ricin și semințe de schinduf

Această mască te ajută să reduci căderea părului și îți poate face părul mai luminos. Pentru această mască ai nevoie cam de o lingură semințe de schinduf, 5 linguri de ulei de ricin și ulei de cocos. Încălzește amestecul într-o tigaie la o temperatură mică (încălzește, nu prăjește compoziția), până ce se începe să se formeze un reziduu negru. Nu încălzi pentru prea mult timp. Răcește apoi mixtura și aplic-o pe păr. Pentru rezultate optime, aplică această mască de 2 ori pe săptămână. Această mască îți va îmbogăți părul și îl va ajuta să crească mai repede.

3.  Mască cu ulei de ricin, miere și ouă

Vârfurile despicate sunt cel mai rău inamic al părului sănătos. Dar fără griji! Masca aceasta combină puterea nutritivă a ouălor cu proprietățile fortifiante ale uleiului de ricin. Ai nevoie de 1 ou, 2 linguri de ulei de ricin și o lingură de miere. Într-un vas, omogenizează ingredientele.  Aplică apoi compoziția obținută pe păr, acoperind fiecare părticică a acestuia. Acoperă-ţi apoi părul cu o cască de duș sau cu o pungă de plastic și lasă mască cel puțin o oră pe păr ca să acționeze. Clătește apoi cu apă călduță.

4. Mască cu ulei de ricin și ulei de migdale

În cazul în care ai un păr subțire și lipsit de vitalitate, atunci trebuie să încerci această mască intensă, care repară și îngrijește părul uscat. Ai nevoie de 5 linguri de ulei de ricin și 2 linguri de ulei de migdale. Omogenizează compoziția și aplic-o pe păr. Masează cu buricele degetelor câteva minute astfel încât compoziția să ajungă și la scalp. Învelește-ți apoi părul cu o eșarfă sau cu o cască de duș și lasă-l așa peste noapte. A doua zi spală-te cu șamponul tău obișnuit.

 

5. Mască cu ulei de ricin, ulei de cocos și rozmarin

Dacă vrei să intensifici creșterea părului, atunci amestecă 1 lingură de ulei de ricin, cu 1 lingură de ulei de cocos virgin și cu 2 picături de ulei esențial de rozmarin. Aplică amestecul întâi la rădăcina părului, apoi pe lungimea acestuia. Poți ține masca pe tot parcursul nopții sau poți să te clătești după o oră. Folosește masca de 2-3 ori pe săptămână.


6. Mască cu ulei de ricin și ulei de argan

Ai un păr uscat și deteriorat? Îngrijește-l cu această mască bogată. Într-un vas mic, amestecă 1 linguri de ulei de ricin cu 2 linguri de ulei de argan. Pune apoi bolul într-unul mai mare în care ai pus în prealabil apă fierbinte. Uleiul astfel încălzit va avea efecte mai puternice asupra părului. Aplică mixul pe păr, începând de la rădăcină și până la vârfuri. Masca se ține minim o oră pe păr, de preferabil peste noapte. Spală-te apoi cu un șampon cu o acțiune blândă asupra părului.


7. Mască cu ulei de ricin și suc de ghimbir

Mătreață? Uleiul de ricin este soluția! Ai nevoie de 2 linguri de ulei de ricin și 2 linguri de suc de ghimbir. Amestecă-le până se omogenizează apoi aplică mixul pe păr. Lasă-l să acționeze pentru 30 de minute, apoi spală-te cu șampon, de preferință de plante. Folosește masca de 2-3 ori pe săptămână.

 

PS: Adaptează cantitățile în funcție de lungimea părului tău!

 

Sursa: vagabomb.com

alluringsoul.com

stylecraze.com