Migdalele dulci sunt cultivate in scopul utilizarii in produsele alimentare, cosmetice si in medicina. Migdalele se consuma crude, deoarece daca sunt preparate termic isi pierd din proprietati.

     Utilizarea migdalelor in bucatariile lumii

     Migdalele se folosesc crude sau prajite. In Georgia exista un preparat culinar pe baza de migdale, carnati si fructe. In Armenia, migdalele se folosesc pentru a da aroma carnii. In Kashmir, este foarte recunoscuta supa de migdale cu carne de oaie, care este servita la petrecerile somptuoase. In sudul Europei exista un lapte de migdale foarte popular, numit orgean, si o masa de martipan pe baza de migdale, care se foloseste la prepararea deserturilor ce cuceresc inimile gurmanzilor din intreaga lume...

     De ce sa consumam migdale?

     Orice tip de fruct oleaginos contine cantitati mari de proteine, acizi grasi polinesaturati, precum si vitamine si minerale, fara de care organicmul uman nu este capabil sa functioneze corect. Migdalele contin aproximativ 55% grasimi, 21% proteine, 16% glucide si 5% saruri minerale.

  • Migdalele sunt o sursa de calciu usor de asimilat.
  • Contin magneziu, recomandat persoanelor expuse frecvent la stres si zinc, care regleaza sistemul imunitar si afecteaza in mod pozitiv aspectul pielii, parului si unghiilor.
  • Contin vitamina E, care este un antioxidant natural.
  • Migdalele contin vitamina B2, responsabila de buna functionare a sistemului nervos. Are efect benefic asupra memoriei si puterii de concentrare.
  • Contin o cantitate mare de proteine, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din dieta vegetarienilor.
  • Sunt bogate in acizi grasi esentiali

     Migdalele in legende si mituri

     Migdalul a fost asociat de fenicieni cu zeita Amigdala, care avea un ten de culoare roz deschis, asemenatoare cu florile acestui arbore. Evreii duc la sinagoga ramuri de migdal, in timpul marilor sarbatori. De asemenea, migdalul este mentionat si in Vechiul Testament , ca fiind unul dintre cei mai roditori arbori din lume.