Ți-e poftă de ceva dulce? Încearcă negresele cu miere de manuka! Sunt o gustare ușoară, delicioasă și saţioasă de care te vei îndrăgosti!


Ingrediente:
2 cești și jumătate de fulgi de ovăz
1 ceașcă de făină (la alegere)
1 căni de zahăr brun
2 linguri de miere manuka
3 1 lingură bicarbonat de sodiu
½ lingurițe de sare
1 ceașcă ulei de cocos topit
2 ouă
1 lingură de vanilie
230 g ciocolată neagră, mărunțită (echivalentul a unei cești și jumătate)


Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Unge un vas de copt cu dimensiunile aproximative de 22x33cmcu folie de copt.
Într-un bol mare adaugă fulgii de ovăz, făina, zahărul brun, mierea de manuka, bicarbonatul de sodiu, sare, uleiul de cocos, ouăle și vanilia și amestecă compoziția până când ingredientele se omogenizează și aluatul devine uniform (aluatul s-ar putea să pară uleios, dar este normal).
Adăugați apoi cam o ceşcuţă cu bucățele de ciocolată amăruie.
Turnați jumătate din compoziție în tavă tapetată cu hârtie.
Presărați apoi restul bucățelelor de ciocolată rămase și apoi așezați cealaltă jumătate de aluat peste primul strat. Unele bucățele de ciocolată se vor vedea prin al doilea strat de aluat, dar fără grijă: vor ieși perfect.
La alegere, puteți să mai presărați un strat de bucățele de ciocolată negară pe deasupra.
Coaceți pentru 20-25 de minute. Nu lăsați la copt pentru prea mult timp.
Lăsați apoi desertul să se răcească în tavă pentru cel puțin 30 de minute înainte de a-l felia și servi
Poftă bună!

Sursa: wedderspoon.com