nuci pentru spalat

Nucile pentru spălat reprezintă o alternativă ieftină şi ecologică pentru detergenţii pe care îi folosim în mod uzual şi care sunt plini de substanţe toxice. Acestea sunt fructele arborelui Sapinadus Mukorossi. Conţin o substanţă numită „saponină”, care în contact cu apa caldă are proprietăţi de curăţare. Pot fi utilizate şi pentru a spăla rufele copiilor mici, deoarece nu produc alergii şi sunt complet sigure.

Saponina, substanţa care spală în mod natural

Fructele arborelui Sapinadus Mukorosii sunt eficiente după coacere, când prin o culoare maronie. Conţin saponină, o substanţă naturală care are proprietatatea de a curăţa.

Nucile de spălat lasă rufele moi, curate şi cu un miros neutru. De asemenea, saponina are proprietatea de a deduriza apa, protejând în acest fel şi maşina de spălat. Pentru a da rufelor un miros plăcut, puteţi adăuga câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Nucile sunt eficiente atât pentru spălarea rufelor albe, cât şi pentru cele colorate. Sunt sigure pentru persoanele care fac alergii la anumiţi detergenţi şi pot fi folosite cu încredere pentru a spăla rufele copiilor.

În plus, acestea sunt foarte avantajoase datorită faptului că aproximativ 5 - 6 jumătăţi de nuci zdrobite puse într-un săculeţ de bumbac şi introduse în cuva maşinii de spălat sunt suficiente pentru 3 spălări. După aceste 3 spălări, nucile se înmoaie, semn că şi-au pierdut proprietăţile de spălare.

Nuci de săpun - alte utilizări

Nucile de săpun nu sunt folosite numai pe post de detergent. Pot fi folosite pentru a înlocui produsele cosmetice, inclusiv şamponul. În acest scop, se realizează un decoct astfel: un pumn de nuci se pun în apă clocotită şi se lasă câteva ore. Această soluţie poate fi utilizată pentru a spăla vase, pentru a curăţa piese de mobilier, pentru a curăţa geamuri, în loc de şampon pentru păr sau gel de duş pentru corp.

Soluţia din nuci de spălat trebuie folosită în câteva zile.

Nucile de spălat sunt un produs 100% ecologic. Sunt resurse regenerabile şi pe deplin biodegradabile. Apa rezultată în urma spălării nu este dăunătoare pentru mediu, aşa încât acest produs este eficient atât pentru sănătatea şi siguranţa noastră, cât şi pentru cea a mediului.