Originar din Asia, năutul este cunoscut de mii de ani. Are o valoare nutritivă mare şi se potriveşte cu aproape orice ingredient din bucătăriile lumii. Are efect benefic asupra părului, pielii, unghiilor, îmbunătăţeşte digestia şi scade colesterolul.

     Omletă cu năut şi sos de ciuperci. Este un preparat delicios din bucătăria arabă. Ideală pentru a fi servită la felul principal.

     Timp de preparare: 20 de minute.

     Număr porţii: 2.

     Ingrediente:

  • 1 cană de năut
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguriţe de pătrunjel tocat
  • 1 praf de sare
  • Piper
  • Curry
  • 3 linguri de făină
  • Coriandru
  • Chimen
  • 1 lingură de ulei
  • 300 ml apă
  • 1 pachet de sos de ciuperci

     Preparare:

     Se lasă năutul la umflat în apă, peste noapte, a doua zi se scurge şi se fierbe timp de 1 oră.

     Se toacă ceapa şi usturoiul. Se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă bine. Amestecul se pune într-o tigaie cu ulei încins şi se găteşte pe ambele părţi, la fel ca omleta. Se adaugă sosul de ciuperci.

     Poftă bună!